معایب مقاوم سازی با FRP
معایب مقاومسازی با FRP
معایب مقاومسازی با FRP میتواند کاربر را دچار مشکل کند پس به شما پیشنهاد میشود قبل از کار با الیاف اف آر پی این معایب را بشناسید و الیاف مورد نیاز با کار خود را انتخاب کنید. امروزه بسیاری از سازههای بتن مسلح به دلایلی از قبیل تغییرات کاربری، تغییرات آییننامهای مقاومسازی نسبت به زمان گذشته، افزایش بارهای وارد برسازه، عدم طراحی درست، بیدقتی در اجرا در مقاومسازی با FRP دیوار برشی، دچار مشکل در ظرفیت باربری و بهرهبرداری میشوند. مقاومسازی سازههای بتنی اهمیت زیادی دارند و میتوان سازههای که عمر زیادی دارند یا سازههای که جدیداً ساختهشدهاند و با مشکلات متعدد روبهرو شدهاند را با استفاده از ژاکت فولادی مقاوم سازی و از سازهها بهرهبرداری کرد.
سازههای بتنی اهمیت زیادی دارند و در سطح شهرها برای کاربریهای متفاوت از سازههای بتنی استفاده میشود. در سازههای موجود به علت عدم پیشبینی صحیح نیروهای وارد برسازه ازجمله نیروهای ناشی از زلزله، مشکل کمبود مقاومت در تیرهای فلزی مشاهده میشود. ازآنجای که هزینههای تخریب و بازسازی جهت تقویت سازه سنگین و غیراقتصادی است، تقویت سازهها بهشدت رونق یافته است، از روشهای مقاومسازی ساختمان بتنی، استفاده از کامپوزیتهای اف آر پی جهت افزایش ظرفیت باربر عضو و اضافه کردن المانهای مقاومسازی لرزهای است. مقاومسازی ساختمانها با استفاده از الیاف FRP به علت وزن سبک و کاربرد آسان موردتوجه مهندسان قرارگرفته است و در پروژههای متعدد در مقاومسازی به روش دیوار برشی انجامگرفتهمیشود.
تقویت سازی با الیاف frp چند سالی است که در ایران موردتوجه و استفاده مهندسان ساختمانسازی قرارگرفته است. به این نکته توجه فرمایید که سازهها باگذشت سالها مقاومت و استحکام اولیه خود را از دست میدهند و در برابر نیروهای جانبی و لرزهای مقاومت اولیه راندارند. بنابراین ما به دنبال راههای هستیم که سازهها و محل سکونت خود را با هزینه کم و حداقل میزان خرابی افزایش دهیم. تا اکنون روشهای زیادی برای مقاومسازی ساختمانها وجود داشته است که همگی قدیمی و منسوخ هستند و امروزه بهسازی با انواع frp صورت میگیرد. همه روشها چه روشهای منسوخشده و چه مقاومسازی با frp معایب خاص خود را دارند که در این مقاله به بررسی معایب مقاومسازی با frp خواهیم پرداخت.
شاید در برخی نقاط طراح سازه قصد استفاده از خاصیت پلاستیک میلگردهای فولادی را داشته باشد. با توجه به اینکه آرماتور فایبرگلاس FRP یا میلگرد شیشه تغییر شکل زیادی قبل از گسیختگی نمیدهند، استفاده از آنها زیاد مناسب نیست و یا طراح باید طراحی ساز را عوض کند. همچنین یکی دیگر از مشکلات آرماتور فایبرگلاس اف آر پی یا میلگرد کامپوزیتی، ضعف آنها در مقابله با حرارت است در چنین حالتی رزین اطراف آرماتور فایبرگلاس اف آر پی بازشده و درنتیجه حرارت باعث از دست رفتن مقاومت آنها میشود. میلگردهای GFRP رفتار ناهمسانی دارند که این مسئله مشکلاتی ازنظر کاربرد آنها را فراهم نموده است. یکی از معایب مقاوم سازی با FRP این است که خم کردن میلگردهای فایبرگلاس اف آر پی مانند میلگردهای فولادی در محل راحت نیست. طراحی و محاسبات الیاف اف آر پی به دلیل رفتار غیر ایزوتروپ نسبت به بتن و فولاد متفاوت است. از معایب مقاوم سازی با FRP این است که الیاف اف آر پی دارای ضعف نسبی در برابر آتشسوزی دارند و بهتر است در محیطهای پرخطر از پوشش بر روی frp استفاده کرد که این کار مستلزم هزینه زیادی است. انتخاب الیاف مناسب و نسبت آن به رزین به کار گرفتهشده و نیز نصب و اجرای لایهها نیاز بهدقت فراوانی دارد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد کارهای اجرایی تیک سازه مانند مقاوم سازی با frp، روش اجرای frp ، مقاومسازی ستون با frp، آشنایی با مجریان frp در استانهای مختلف، مقاوم سازی مخازن فولادی با FRP، کنترل کیفیت پروژههای frp، مقاوم سازی مخازن بتنی با FRP، طراحی سیستم اف آر پی FRP، تقویت سازه با FRP، مقاوم سازی سازههای دریایی با FRP، معایب مقاوم سازی با FRP، مقاوم سازی دیوار بتنی با FRP، آیین نامه مقاوم سازی با FRP، مقاوم سازی پل و زیرساختهای حمل و نقل با FRP، مقاومسازی تیر بتنی با FRP، نرمافزار طراحی FRP، قیمت اجرای اف ار پی FRP و تست FRP با کارشناسان فنی ما در تیک سازه تماس بگیرید. برای خرید انواع frp مانند انواع الیاف Frp که شامل الیاف frp کربن، الیاف frp شیشه، الیاف frp آرامید، الیاف frp بازالت، لمینت frp، مخازن frp، الیاف پلی پروپیلن، میلگرد frp و چسب frp با کارشناسان فروش ما تماس بگیرید.
کارشناس فروش 1: 09204103300 | کارشناس فروش 2: 09204105500 | کارشناس فروش 3: 09204106600 | کارشناس فروش 4: 09204107700
برای خرید الیاف FRP کلیک کنیدبرای خرید چسب frp کلیک کنید.
مقاومسازی چیست؟
هدف از مقاومسازی سازهها، بهبود شرایط ساختمانها و قابلیت بهرهبرداری بیشتر است. به دلیل طراحی قدیمی سازههای موجود، عدم توجه به بارهای لرزهای و فرسودگی مصالح موجود باعث توجه به مقاومسازی سازهها شده است.
مشخصات معایب مقاوم سازی با FRP
معایب الیاف اف آر پی | در برابر حرارت و آتش مقاوم نیست و بهراحتی سوخته میشود. |
---|---|
کاربرد اف آر پی در مقاومسازی سازهها | استحکام بدنه مخزن، جلوگیری از ترکخوردگی، قدرت بالا در هنگام اتصال و... |
انواع frp | الیاف شیشه، کربن، بازالت، آرامید |
معایب مقاومسازی به روش سنتی
1- کار به روش سنتی سخت و باید زمان زیادی صرف شود.
2- کار به روش سنتی نیاز به ابزارآلات مختلفی دارد.
3- مقاومسازی به این روش نیاز به نیروی کار زیادی دارد.
برای خرید انواع چسب FRP کلیک کنید
الیاف frp چیست؟
الیاف اف آر پی ورقههایی باضخامت چند میلیمتر هستند که جهت مقاومسازی ساختمانها، سازهها و دالها مورداستفاده میشوند.
روش مقاومسازی با الیاف FRP بهصورت زیر است:
1- افزایش دیوارهای برشی در مقاومسازی با دیوار برشی
2- افزایش اعضا باربر و کاهش بار وارده به عضو باربر در مقاومسازی
3- استفاده از الیاف اف آر پی در تقویت سازه
4- ژاکت بتنی جهت مقاومسازی
5- ژاکت فلزی در مقاومسازی
6- افزایش ظرفیت برابر بستر در مقاومسازی با الیاف اف آر پی
7- استفاده از الیاف اف آر پی از سایر روشهای مقاومسازی سریعتر است.
8- مقاومسازی با FRP نیاز به تجهیزات کارگاهی زیادی ندارد.
9- تقویت سازه با اف آر پی مقرونبهصرفه تر است.
10- در مقاومسازی با اف آر پی میزان خوردگی در حد صفر است.
برای خرید الیاف FRP شیشه کلیک کنید
Frp دارای انواع مختلفی نظیر:
1- الیاف شیشه gfrp
2- الیاف بازالت bfrp
3- الیاف کربن cfrp
4- الیاف آرامید afrp
مشکلات و معایب مقاومسازی با frp:
1- فرسایش و خوردگی در محیطهای پالایشگاه و پتروشیمی و صنعتی
2- کاهش ظرفیت سازهای
3- ظرفیت خمشی ناکافی سازهی بتنی
4- حمله سولفات در بتن
5- ترک شدگی و کند شدن بتن در اثر خوردگی
6- اشتباهات و خطاهای محاسباتی
7- خوردگی فولاد پس کششی
8- خیز غیرمجاز دال
برخی از انواع روشهای مقاومسازی سازههای بتنی
– استفاده از الیاف frp
– ژاکت بتنی
– ژاکت فلزی
– افزایش دیوارهای برشی
– مقاومسازی فونداسیون
– افزایش اعضا باربر و کاهش بار وارده به عضو باربر
– تقویت سازه با استفاده از ورقهای فولادی
کارشناس فروش 1: 09204103300 | کارشناس فروش 2: 09204105500 | کارشناس فروش 3: 09204106600 | کارشناس فروش 4: 09204107700
5 دیدگاه ها