تجربه خریدی امن با تیک‌سازه

رفتن به فروشگاه
کاشت میلگرد

نحوه محاسبه کاشت میلگرد چگونه است؟

روش محاسبه کاشت میلگرد و بولت

میلگرد که میله‌ای تقویت‌شده با فولاد است، به‌عنوان وسیله‌ای جهت تقویت‌کردن سازه‌های بتنی مورد استفاده قرار می‌گیرد. درواقع زمانی که طبق محاسبات بتن تحت‌فشار باشد، از روش کاشت میلگرد که یک فناوری تقویت شده‌است، جهت کاهش فشار استفاده می‌شود. کاشت میلگرد بسیار تخصصی است و به محاسبات دقیق و حساب‌شده‌ای نیاز دارد. نحوه محاسبه کاشت میلگرد موضوعی است که می‌خواهیم آن را به‌همراه شما بررسی کنیم.

نحوه محاسبه کاشت میلگرد علمی است و به وسیله نرم‌افزارهای تخصصی و حرفه‌ای قابل‌دستیابی است. جهت اجرایی کردن کاشت میلگرد این محاسبات باید با کمترین خطای ممکن انجام شوند. با توجه به نظرات کارشناسی‌شده سوراخ‌هایی در عمق‌های مشخصی ایجاد می‌شود و میلگردها را به‌وسیله چسب‌ کاشت میلگرد مورد نیاز درون حفره قرار می‌دهند.


استاندارد کاشت میلگرد و بولت

آرماتور یا میلگرد باید در فاصله و جهت مشخصی در بتن قرار بگیرد. در غیراین‌صورت میلگرد کارایی مناسبی را ارائه نمی‌دهد. قرارگیری استاندارد آرماتورها سبب می‌شود که فولاد به‌کاررفته در میلگردها بخش‌های مختلف بتن را مقاوم‌سازی کنند. استاندارد کاشت میلگرد و بولت درواقع مجموعه‌ای از نتایج به‌دست‌آمده از بررسی‌ها و کارشناسی‌های مختلف در این حوزه و آیین‌نامه‌های تعیین‌شده از طرف شرکت‌های عرضه‌کننده انکر بولت‌ها گردآوری شده‌است.

در حقیقت استانداردهای ارائه‌شده تعیین می‌کنند که عمق سوراخ کاری‌ها تا چه اندازه باشد یا سوراخ‌کاری چگونه انجام شود. همچنین چسب‌هایی که جهت استحکام‌بخشی به میلگردها استفاده می‌شود نیز شامل استانداردها می‌شوند و میزان استفاده از چسب‌ها و چگونگی تزریق همگی تابع مقررات و چارچوب‌های مشخص‌شده هستند. آماده‌سازی انکرهای شیمیایی و طریقه نگهداری آن‌ها و همچنین تمیز کاری‌هایی که پس از سوراخ‌کردن انجام می‌شود از استاندارد کاشت میلگرد و بولت تبعیت می‌کند.

در میان استانداردهای موجود، شرایط و ضوابطی که به انکرهای شیمیایی مربوط می‌شود، جزئیات بیشتری را شامل می‌شود. درواقع خود شرکت‌های تولیدکننده این انکرها اطلاعات و جزئیات محصولات را به‌صورت دفترچه‌ای تدوین کرده‌اند و در اختیار مصرف‌کنندگان قرار می‌دهند. در این دفترچه‌ها اطلاعاتی در خصوص دما و رطوبت استاندارد برای انکرها، چگونگی نگهداری از آن‌ها و نکاتی مرتبط با ایمنی تجهیزات موجود است.


برای هماهنگی تیم اجرایی برای اجرای کاشت میلگرد یا دریافت مشاوره‌ی رایگان، از طریق راه‌های ارتباطی زیر با ما در ارتباط باشید:

کارشناس 1: 09202752500     |     کارشناس 2: 09202752400     |     کارشناس 3: 09202752600


محاسبات کاشت میلگرد و بولت برای دستیابی به چه اطلاعاتی انجام می‌شود؟

پیش از اجرای کاشت میلگرد در بتن به محاسباتی نیاز است که باعث افزایش دقت کار و دستیابی به بهترین نتیجه می‌شود. با محاسبه کاشت میلگرد اطلاعات مهمی به دست می‌آید که براساس آن عملیات اجرایی کاشت میلگرد قابل‌انجام خواهد بود. در ادامه برخی از جزئیات به دست‌آمده در نحوه محاسبه کاشت میلگرد اشاره شده‌است.


محاسبه عمق کاشت میلگرد و بولت

– بررسی وضعیت سطح مقطع

– پیش­بینی رفتارهای سطح مقطع

– محاسبه بار

– تعیین محل کاشت میلگرد و بولت

– محاسبه عمق سوراخ­کاری

نوع انکرسایز انکرسایز سوراخ کاری (mm)عمق کاشت پیش فرض(mm)حجم چسب مصرفی (ml)
میلگرد 141812525
بولت (میلگرد سر رزوه)182214035
راد تمام رزوه202417060


محاسبه عمق کاشت میلگرد و بولت

عمق کاشت به عواملی بستگی دارد که به صورت مستقیم در آن دخیل هستند. خاصیت های فیزیکی و شیمیایی آرماتور از اهمیت بالایی برخوردار است. به گونه­‌ای که استفاده از آرماتورهای فولادی با کیفیت و خواص مناسب­‌تر در اعماق بیشتر قابل‌استفاده است. اما نمونه­‌های دیگر تنها در عمق­‌های کمتر به­‌کار می‌­روند. از طرفی نوع چسب کاشت میلگرد نیز مهم است و کیفیت آن در عمق کاشت تاثیر زیادی دارد.


اما نحوه محاسبه کاشت میلگرد و بولت چگونه انجام می­‌شود؟

معمولاً شرکت‌های تولیدی و عرضه‌کننده انکرها ارقامی را ارائه می‌دهند که در آن انواع انکرها، اندازه آن‌ها، عمق کاشت به‌صورت پیش‌فرض، میزان سوراخ‌کاری موردنیاز و اندازه چسب به‌کاررفته را مشخص می‌کند. البته این ارقام تنها به‌صورت پیش‌فرض هستند و عمق نهایی توسط کارشناس فنی اعلام می‌شود. کارشناس متخصص این آمار و ارقام را با توجه به شرایط موجود تجزیه و تحلیل و تاییدیه نهایی را صادر می‌کند. در زیر یکی از نمونه‌های آمار منتشر شده توسط شرکت‌های عرضه‌کننده را مشاهده می‌کنید.


کاشت میلگرد در بتن به دو روش کششی و فشاری نیز انجام می‌گیرد که به تفضیل به آن می پردازیم:

فرمول محاسبه حداقل طول کاشت آرماتور کششی :

 Ld = k1 * K2 * Ldb

Ld: حداقل طول کاشت آرماتور

k1 : k  دو مقدار متغیر دارد: حالت اول، در صورتی که کاور بتن روی آرماتور کاشته شده از سه برابر قطر میلگرد کمتر باشد و همچنین فواصل عرضی میلگرد های کاشته شده از یکدیگر از مقدار شش برابر قطر آرماتور کمتر باشد، ضریب k1 برابر 5/1 در نظر گرفته می‌شود .

حالت دوم، در سایر موارد که شامل توضیحات ذکر شده نباشد ضریب k1 برابر 2/1 خواهد بود.

K2: ضریب k2 نشان‌دهنده‌ی مقدار آرماتور لازم نسبت به آرماتور کاشته شده است که در آن طرح سازه مدنظر قرار می‌گیرد.

Ldb: نشان‌دهنده‌ی عمق پایه میلگرد است و از فرمول زیر محاسبه می‌شود:

(Ldb = (db * fy) / (4 * fb


ب) محاسبات حداقل طول کاشت آرماتور فشاری :

Ldc = a1 * a2 * Ldcb

Ldc : کمترین طول کاشت آرماتور فشاری است .

a1 : مقدار میلگرد موردنیاز و لازم بر اساس طرح تعیین شده‌ی سازه نسبت به مقدار کاشته شده است را نشان می‌دهد.

(همانند K2)

a2: دراین روش معمولا برابر با 1 در نظر گرفته می‌شود.

Ldcb: نشان دهنده طول گیرایی مبنای میلگرد در فشار است و حاصل فرمول زیر است :

(Ldb = (db * fy) / (4 * fb

لازم به ذکر است طول کاشت آرماتور در گروه میلگردهای بیش از دوتایی در کشش و فشار به ترتیب 2/1 و 33/1 برابر مقدار طول کاشت میلگرد در نظر گرفته می‌شود.


نکته قابل توجه اینکه در گروه میلگردهای دوتایی احتیاج به افزایش طول کاشت نمی‌باشد .


تصویر محاسبه تعداد کاشت میلگرد 2


نرم‌­افزار محاسبه کاشت میلگرد و بولت

نحوه محاسبه کاشت میلگرد و بولت توسط نرم‌­افزارهایی کاملا تخصصی انجام می­‌شود که محاسبات پیچیده ریاضی را انجام می­‌دهند. اگرچه تمام این محاسبات توسط یک فرد متخصص و حرفه‌­ای قابل­‌انجام است، اما واگذاری این فرایند وقت­‌گیر به نرم­‌افزارها منطق و معقول به‌نظر می‌­آید. بنابراین نرم‌­افزارهایی در این راستا طراحی شدند و به بازارهای جهانی عرضه شده‌­است.

تنها کافی است که اطلاعاتی از جمله نوع انکرهای شیمیایی به نرم‌­افزار داده شود. نرم افزار براساس اطلاعات موجود، نحوه محاسبه کاشت میلگرد و بولت را به صورت کامل انجام می‌­دهد. پس از پایان کار نرم‌­افزار شما اطلاعات دقیقی همچون عمق کاشت میلگرد و بولت، عمق سوراخ­کاری و غیره را دریافت خواهید کرد. توجه داشته باشید که نتایج نمایش داده­‌ شده بر اساس اطلاعات ورودی شما محاسبه می­‌شوند، بنابراین در ورود جزئیات دقت کنید.

REBAR یکی از نرم­‌افزارهایی است که به کاربران این امکان را می­‌دهد که پیش از اجرای کاشت میلگرد، مدل­‌هایی را به‌صورت سه‌­بعدی مدل­‌سازی کنند. در این­‌صورت میزان خطاها به شکل چشم‌گیری کاهش می­‌یابد و هماهنگی­‌های لازم در طول زمان ساخت بیشتر می­‌شود. علاوه بر محاسبات موردنیاز، این نرم‌­­افزار ارزیابی‌­های دقیقی از هزینه و خرابی­‌های احتمالی را با سرعت و دقت انجام می‌­دهد.


تعیین محل کاشت میلگرد و بولت

کارشناس و متخصصی که نحوه محاسبه کاشت میلگرد و بولت را تعیین می­‌کند، معمولا از نرم‌­افزارهای مخصوص و محاسبات پیچیده­ ریاضی استفاده می­‌کند. در اینجا قصد نداریم وارد بحث ریاضی این محاسبات شویم اما باید بدانید که بررسی­‌های صورت­ گرفته در نهایت منجر به پیش‌­بینی عملکردهای سطح مقطع می­‌شود. واکنش سطح مقطع به ترک­‌ها در تعیین محل کاشت میلگرد و بولت نقش مهمی دارد.

از طرفی می­‌دانیم که کاشت میلگرد و بولت در بتن به‌­منظور رفع نقایص اجرا، تغییرات رخ­داده در نقشه اجرایی و شرایط بهره‌برداری و… انجام می­‌شود. بنابراین محاسبه و تعیین محل کاشت میلگرد براساس این تغییرات تعیین می‌شود. در واقع کارشناس اجرایی پس از محاسبات دقیق و تطابق آن­‌ها با شرایط موجود تصمیم به کاشت قائم یا افقی خواهد گرفت.

محاسبه عمق سوراخ کاری :

عمق سوراخ‌­کاری باید به اندازه و ایده‌­آل باشد. کاهش یافتن عمق سوراخ­ سبب می‌­شود که اتصالات بتن به­‌خوبی برقرار نشود. دراین وضعیت تحمل باربری بتن درحد قابل‌­ملاحظه‌­ای کم می­‌شود و به اندازه مطلوب خود نخواهد رسید. از طرفی اگر عمق سوراخ به اندازه­ای باشد که پس از کاشت میلگرد بخشی از آن بدون استفاده باقی بماند، به­‌هیچ عنوان منطقی و مقرون‌به­‌صرفه نخواهد بود. در واقع این اقدام باعث افزایش هزینه­‌ها می‌­شود.

به‌طورکلی اندازه ایده‌آل جهت سوراخ کاری و نحوه محاسبه کاشت میلگرد، طبق آیین‌­نامه کاشت میلگرد و بولت انجام می‌شود و مقدار مشخص­ شده‌­ای است. این آیین­‌نامه­‌ها در واقع توسط شرکت­‌های تولیدکننده و عرضه­‌کننده انکرهای شیمایی دراختیار مصرف­ کنندگان قرار می­‌گیرد. شما از روی عمق سوراخ­کاری مناسب قادر به تشخیص میزان کیفیت و نوع عملکرد آرماتور خواهید بود. بنابراین مطالعه استانداردها و آیین‌نامه‌ها جهت نحوه محاسبه کاشت میلگرد ضروری است.

برای هماهنگی تیم اجرایی برای اجرای کاشت میلگرد یا دریافت مشاوره‌ی رایگان، از طریق راه‌های ارتباطی زیر با ما در ارتباط باشید:

کارشناس 1: 09202752500     |     کارشناس 2: 09202752400     |     کارشناس 3: 09202752600


آئین­ نامه کاشت میلگرد و بولت:

درنگاه اول باید بدانید که آیین­‌نامه‌های مربوطه توسط هیئت­‌های نظارتی و نهادهای قانونی که وظیفه رسیدگی به اجرای عملیات ساختمانی را دارند، تدوین می­‌شود. معمولا این سازمان­‌ها دارای کمیته­‌های نظارتی هستند که روند اجرایی­ شدن این قوانین را در ساختمان­‌ها پیگیری می­‌کنند.

آیین‌نامه کاشت میلگرد و بولت در ایران تحت عنوان “آبا” گردآوری شده‌­است. آبا که مخفف شده آیین­‌نامه بتن ایران است، اطلاعات و ضوابط موردنیاز پیمانکاران ساختمانی و کارشناسان مشغول در این حوزه را مشخص می­‌کند. برخی از مقررات و ضوابط تدوین ­شده در آئین‌نامه کاشت میلگرد و بولت به این شرح است:

– اگر مقصود از کاشت میلگرد، مقاوم‌سازی یا اصلاح ستون­‌ها است، سطح مقطع میلگرد نسبت به ستون باید به اندازه 0.8 تا 8 درصد باشد. مقادیری کمتر یا بیشتر از این میزان سبب کاهش استحکام و مقاومت ستون یا صرف هزینه­‌های مازاد خواهد شد.

– به ­کارگیری محافظ، کاور یا پوشش­‌های مخصوص بتنی الزامی است و سبب می‌­شود که میلگرد و بولت­‌ها از شر رطوبت موجود در مواد و یون‌­های مخرب در امان باشند. این کاورها درواقع پوشش­‌هایی از جنس بتن هستند.

کلیک کنید و این مطلب را هم ببینید:
کاشت میلگرد در یزد

– فاصله مجاز میان میلگردهای موجود نباید کمتر از 5 برابر قطر میلگرد باشد. این استاندارد سبب می­‌شود که میلگردهای کاشته­ شده در بتن با چسب­ به­ خوبی اتصال برقرار کنند.

این موارد تنها بخشی از آیین‌نامه کاشت میلگرد و بولت است و در ضوابط موجود راهنمایی دقیقی درخصوص نحوه محاسبه کاشت میلگرد وجود دارد.


تصویر نحوه محاسبه کاشت آرماتور چگونه است 2


ضوابط کاشت میلگرد در بتن

با توجه به حساس بودن موضوع استانداردهای این حوزه، ضوابط و آیین‌نامه‌های بسیاری در این خصوص وجود دارد. اگرچه محتوای اصلی تمام آیین‌نامه‌ها یکسان است اما در هر یک از آن‌ها به مباحث مختلفی که موضوع بحث بوده‌، پرداخته شده‌است. به‌عنوان مثال در بخشی از ضوابط کاشت میلگرد در بتن، قوانین و مقرراتی که باید در هنگام کاشت آرماتورها، فواصل بین آن‌ها، نسبت‌های سطح مقطع و غیره موردتوجه قرار بگیرد، پرداخته می‌شود.

در برخی از ضوابط کاشت میلگرد در بتن، بحثی تحت عنوان تغییر شکل میلگرد پس از گسیختگی وجود دارد. طبق استاندارد کاشت میلگرد و بولت این میزان باید بیش از 8% باشد. این میزان تعیین­ شده درواقع حداقل تغییرات میلگرد به‌­صورت استاندارد است و هرچه تغییرشکل میلگرد پس از گسیختگی بیشتر باشد ایده­‌آل خواهد بود.

نرم‌­افزار محاسبه کاشت میلگرد و بولت

نحوه محاسبه کاشت میلگرد و بولت توسط نرم­‌افزارهایی کاملا تخصصی انجام می‌­شود که محاسبات پیچیده ریاضی را انجام می‌­دهند. اگرچه تمام این محاسبات توسط یک فرد متخصص و حرفه‌­ای قابل­ انجام است اما واگذاری این فرایند وقت­‌گیر به نرم‌­افزارها منطق و معقول به‌­نظر می‌­آید. بنابراین نرم­‌افزارهایی در این راستا طراحی شدند و به بازارهای جهانی عرضه شده‌است.

تنها کافی است که اطلاعاتی از جمله نوع انکرهای شیمیایی به نرم‌­افزار داده شود. نرم افزار بر اساس اطلاعات موجود، نحوه محاسبه کاشت میلگرد و بولت را به صورت کامل انجام می­‌دهد.

پس از پایان کار نرم­‌افزار شما اطلاعات دقیقی همچون عمق کاشت میلگرد و بولت، عمق سوراخ­‌کاری و غیره را دریافت خواهید کرد. توجه داشته باشید که نتایج نمایش داده­ شده بر اساس اطلاعات ورودی شما محاسبه می­‌شوند. بنابراین در ورود جزئیات دقت کنید.


محاسبات کاشت میلگرد و بولت

بدون درنظرگرفتن این مسئله که کاشت میلگردها به­‌صورت عمودی یا افقی به­‌کار می­­‌روند، باید از طریق نحوه محاسبه کاشت میلگرد اطلاعاتی همچون جزئیات زیر را به دست­ آورد.

  • تعداد میلگردهای موردنیاز
  • عمق کاشت میلگرد و بولت
  • ضخامت میلگردها
  • عمق سوراخ­کاری

در این مثال باید حداقل عمق درنظرگرفته شده برای پی را تعیین کرد و سپس به محاسبه عرض حداقل نوارها پرداخت سپس میزان بیشینه میلگردهای طولی طبق فرمول­‌های مشخصی محاسبه می­‌شود. پس از انجام این محاسبات، تعداد میلگردهای موردنیاز را خواهیم دانست. پس از انجام محاسبات مطابق بودن محاسبات کاشت میلگرد و بولت را با استاندارد کاشت میلگرد و بولت و آئین­‌نامه­‌های موجود بررسی می­‌کنیم. درصورتی که این میزان قابل­‌قبول باشد، آن را به عنوان مقدار پیش ­فرض درنظر می­‌گیریم.


روش محاسبه کاشت میلگرد

سایت تیک­‌سازه به­‌عنوان یکی از مطرح­‌ترین شرکت­های تولیدکننده تجهیزات و خدمات ساختمانی از جمله کاشت میلگرد، نحوه محاسبه کاشت میلگرد را از طریق فرمول­‌های پیچیده­‌ای انجام می­‌دهد. این شرکت به­‌عنوان یک مجری کاشت میلگرد قدرتمند از به­ روزترین روش محاسبه کاشت میلگرد بهره می‌­برد و صفر تا صد کاشت میلگرد و بولت را به­‌صورت تخصصی انجام می­‌دهد.

با توجه به اینکه کاشت میلگرد و بولت از چه روشی انجام می­‌شود، مقاومت و تاثیرگذاری متفاوتی خواهد داشت. در شیوه‌های مختلف کاشت میلگرد از مواد اولیه مختلفی به‌­عنوان مواد پایه استفاده می‌­شود و روش کاشت تقریبا به یکدیگر شباهت دارد. همچنین نوع چسب‌­های به‌­کاررفته در روش‌­های مختلف کاشت میلگرد نتایج آن­‌ها را نیز تحت تاثیر قرار می‌­دهد.

بدون درنظر گرفتن روش‌­های مختلف کاشت میلگرد، نحوه محاسبه کاشت میلگرد و بولت تقریبا شباهت دارد. اندازه عمق کاشت، میزان چسب مورد استفاده و عمق سوراخ­‌کاری­‌ها در محاسبات دقیق و نرم‌­افزاری میلگردها مشخص می­‌شود و مورداستناد بسیاری از پیمانکاران و فعالان در این زمینه قرار می­‌گیرد. تمام مراحل کاشت میلگرد از نخستین گام تعیین عمق سوراخ‌­کاری تا تمیزکاری­‌های نهایی در روش محاسبه کاشت میلگرد موردتوجه قرار می‌گیرد.

در مواردی برای تقویت و مقاوم‌سازی سازه های بتنی نیاز است کاشت میلگرد در بتن است. یکی از مهم‌ترین تحولات در ساخت و ساز سازه‌های بتنی قابلیت اتصال بتن جدید به قدیم و اتصال اجزا و سازه های فولادی به سازه های بتنی موجود با استفاده از روش کاشت آرماتور و بولت می‌باشد. اتصال و چسب کاشت میلگرد تعبیه شده بین دو المان، می‌بایست جواب‌گوی نیروهای وارده به دو المان را از هر لحاظ دارا باشد. در مجموع روش کاشت بولت و آرماتور یکی از کاربردی‌ترین و اقتصادی‌ترین روش‌های تقویت سازه می‌باشد که امکان اصلاح نواقص اجرائی و اعمال تغییرات نقشه‌های اجرائی و یا در طرح های مقاوم سازی ساختمان‌ها مورداستفاده قرار می‌گیرد. داشتن دانش کافی طراحی و اجرای کاشت میلگرد و آرماتور در بتن از اهمیت بالائی برخوردار است. در این میان انتخاب نوع چسب کاشت میلگرد نیز جهت ایجاد اتصال هرچه بهتر بین بتن و آرماتور از اهمیت بسزائی برخوردار است. در بیشتر موارد همچنین اجرای سیستم کاشت باید به صورتی انجام پذیرد که مقاومت کششی بیشتر از مقاومت کششی میلگرد داشته باشد.


کاشت آرماتور و کاشت بولت به سه روش زیر انجام می‌شود:

1- کاشت آرماتور و بولت با استفاده از مواد پایه سیمانی

2- کاشت بولت و آرماتور با استفاده از چسب کاشت اپوکسی (چسب کاشت شیمیایی)

3- کاشت آرماتور و بولت با استفاده از مهار مکانیکی


روش کاشت آرماتور با استفاده از مواد پایه سیمانی

در پروژه‌های ساختمانی به دلیل فراموشی در تعبیه ریشه‌های ستون یا دیوار برشی، اجرای ستون در محل‌هایی غیر از محل استقرار ستون در نقشه، رفع خطا در محل میلگردهای انتظار و بالاخره عملیات بهسازی و بازسازی ساختمان از روش کاشت پایه سیمانی استفاده می‌شود (در جاهایی که مقاومت کششی زیادی در میلگردهای کاشت شده نیاز نیست). در روش کاشت آرماتور و بولت در بتن سوراخی به قطر ۵ میلیمتر بزرگتر از قطر میلگرد و به طول مهاری آن و یا بیشتر با استفاده از دستگاه مغزه‌گیر، در بتن ایجاد می‌شود و داخل آن با حجم دو سوم حفره، ملات روان پر می‌گردد. ملات روان دارای مواد منبسط شونده و  روانساز می‌باشد. پس از پر نمودن سوراخ، آرماتور و یا بولت به کمک جک هیدرولیک با فشار به داخل سوراخ رانده شود. مواد داخل حفره در مدت زمان لازم عمل‌آوری می‌گردد تا ملات به مقاومت مورد نیاز برسد. بدیهی است اگر آرماتور یا بولت کاشت شده آجدار بوده و محیط سوراخ مضرس شده باشد مقاومت کششی آن رضایت بخش‌تر خواهد بود.


روش کاشت بولت و روش کاشت آرماتور با استفاده از مواد اپوکسی

روش کاشت آرماتور و بولت با استفاده از مواد پایه اپوکسی (چسب کاشت میلگرد) همانند روش کار کاشت با مواد پایه سیمانی است که در آن به جای سیمان از رزین اپوکسی یا چسب کاشت آرماتور و بولت استفاده می‌شود. با توجه به چسبندگی فوق‌العاده زیاد چسب‌های کاشت اپوکسی بتن، بدیهی است که قطر سوراخ و طول مهاری کوچکتر خواهد شد، در نتیجه عملیات سوراخ‌کاری سهل تر می‌گردد. اما قیمت مواد کاشت اپوکسی گران‌تر از مواد پایه سیمانی است. چسب‌های کاشت آرماتور اپوکسی قدرت گیرش فوق‌العاده زیادی به سطح بتن و فولاد دارند. بنابراین آن‌ها را نمی‌توان به صورت ترکیب کامل بسته‌بندی و حمل نمود، زیرا به سرعت می‌گیرند و فاسد می‌شوند.


مراحل روش اجرای کاشت آرماتور و بولت عموماً به شرح زیر است:

محاسبه ابعاد سوراخ برای استقرار آرماتور و یا میلگرد
ایجاد سوراخ مورد نیاز با ابزار مناسب،
تمیز نمودن گرد و غبار ناشی از حفاری با استفاده از دستگاه مکنده یا برس موئی،
زدودن هرگونه چربی و مواد روغنی، دانه‌های سست و یا سطوح فاقد استحکام و رطوبت از سطوح داخلی سوراخ،
ترکیب نمودن اجزا چسب کاشت میلگرد درون نازل،
تزریق چسب کاشت آرماتور تا میزان دو سوم حجم حفره،
نصب رول بولت به صورت چرخشی داخل سوراخ کاشت بولت،
تمیز نمودن مواد اضافی بیرون ریخته از دهانه سوراخ با کاردک و یا ابزار دیگر،
زمان عمل‌آوری بر اساس درجه حرارت محیط  می‌باشد که پس از گذشت این زمان، بارگذاری قابل اعمال است.

کاشت بولت و آرماتور به وسیله چسب اپوکسی:

عمق کاشت آرماتور بسته به نوع چسب کاشت متفاوت می‌باشد. به عنوان نمونه شرکت تولید چسب کاشت هیلتی عمق کاشت مورد نیاز برای چسب کاشت میلگرد را مطابق جدول زیر در نظر می‌گیرد:

سایز بولت(mm)عمق کاشت(mm)مقاومت کششی (ton)
141106.5
161308
1815010.5
2017015
2219017
2421020
2625025
2828027

برای دریافت قیمت دقیق کاشت میلگرد به جداول زیر مراجعه کنید:

جدول قیمت کاشت میلگرد (قیمت‌ها برحسب تومان)

70-75

65-69

60-64

55-59

50-54

45-49

40-44

35-39

30-34

25-29

20-24

15-19

10-14

5-9

→ عمق کاشت (cm)
قطر میلگرد ↓

34000

25500

18000

8

45000

37000

29000

20500

10

60500

51000

41500

32000

12

78000

67500

57000

47000

36500

14

101500

89000

77000

64500

52000

16

120000

110500

97000

84000

70500

57000

18

146000

135000

124500

108500

92000

76000

20

166000

155000

144000

132500

115500

98000

81000

22

195500

182000

170000

157000

144000

123500

103000

25

219500

206000

193000

180500

166000

152500

131000

109000

28

257500

242000

226000

210000

195000

179000

163500

137000

30

286500

270000

254000

237500

221000

204500

188000

172000

144000

32

316500

297000

277500

258000

238000

219000

199500

180000

36

332000

311500

291000

270000

250000

230000

209500

189000

40

تاریخ آپدیت: 1402/04/15 - پایان اعتبار: 1403/02/01

جدول تکمیلی: (تاثیر تعداد کاشت بر قیمت کاشت)

قیمت نهایی

تعداد کاشت میلگرد

شرح جدول

قیمت نهایی

تعداد کاشت میلگرد

%10 -

150 – 200 کاشت

توجه داشته باشید که جدول فوق، برای تعداد 100
الی 150 کاشت محاسبه شده است، لذا چنانچه تعداد
کاشت میلگرد شما کمتر یا بیشتر از 100-150 عدد باشد،
مطابق این جدول درصدی از مبالغ فوق، کسر
یا به آن اضافه می‌گردد.

توافقی

کمتر از 25 کاشت

%20 -

200 – 500 کاشت

%30 +

25 – 50 کاشت

%30 -

500 – 1000 کاشت

%20 +

50 – 75 کاشت

توافقی

بیشتر از 1000 کاشت کاشت

%10 +

75 – 100 کاشت

تاریخ آپدیت: 1402/04/15 - پایان اعتبار: 1403/02/01

کلیک کنید و این مطلب را هم ببینید:
کاشت میلگرد در زاهدان
ملاحظات:
1- جداول بالا برای کاشت‌های عمودی محاسبه شده‌اند، لذا چنانچه کاشت‌ها افقی باشند ضریب %20 اضافه می‌گردد.
2- جهت کاشت‌های افقی در ارتفاعات 3 الی 9 متر، ضریب %20 و از ارتفاع 9 متر به بالا، ضریب %30 اضافه می‌گردد.
3- قیمت‌های فوق در مقاطع با تراکم میلگرد بالا، %100 افزایش می‌یابند. (مثلاً: محل تلاقی تیر و ستون)
4- همچنین برای کاشت‌های معکوس (سربالا یا زیرسقفی)، 100% به مبالغ فوق اضافه می‌گردد.
5- در جداول بالا هزینه چسب کاشت میگلرد، انکربولت، ضفحه پلیت، نصب صفحه پلیت، پانچ پلیت، مهره و واشر و... لحاظ نشده است؛ لذا این اقلام به‌صورت مجزا محاسبه می‌گردند.
6- قیمت‌های اعلام شده در جداول بالا، برای کاشت میلگرد با مته‌های توپُر می‌باشند؛ لذا چنانچه نیاز به حفاری و کاشت میلگرد به روش کُرگیری باشد قیمت‌ها به کمک جدول کُرگیری محاسبه می‌گردند. (40 درصد از اولین خروجی دو جدول فوق کسر و هزینه‌ی حفاری با کرگیر اضافه می‌گردد.)
7- هزینه‌ی طراحی و محاسبات فنی کاشت میلگرد در قیمت‌های فوق لحاظ نشده‌اند؛ در صورت نیاز به محاسبات، هزینه طراحی فنی اضافه می‌گردد.
8- هزینه ایاب‌وذهاب تا شعاع 40 کیلومتری از محل تیم اجرائی، صفر تومان و از شعاع 40 کیلومتری تا 70 کیلومتر، 600 هزار تومان می‌باشد.
9- از شعاع 70 کیلومتری به بالا، به ازای هر کیلومتر، 6 هزارتومان به آیتم شماره‌ی 8 اضافه می‌گردد.
10- توجه فرمایید که هزینه ایاب‌وذهاب به ازای هر روز رفت‌وآمد حساب می‌گردد؛ لذا چنانچه پروژه بیشتر از یک روز باشد و امکان اسکان نباشد هزینه رفت‌وآمد تکرار می‌شود.
11- پروژه‌هایی که در مسافت بیش از 100 کیلومتری هستند و بیش از یک رروز به طول می‌انجامند نیار به اسکان نفرات اجرایی در شهر یا محدوده‌ی کارگاه دارند، لذا علاوه بر هزینه‌ی ایاب‌وذهاب، به ازای هر شب اسکان و غذای هر نفر، مبلغ 750 هزار تومان اضافه می‌گردد. (هر نفر 250 هزار تومان صبحانه، ناهار و شام + 500 هزار تومان اسکان)
12- مبالغ استخراج شده از جداول فوق شامل هیچ‌گونه کسورات قانونی اعم از بیمه، مالیات، ارزش‌افزوده و... نمی‌باشد؛ لذا در صورت لزوم، کارفرما بایستی این آیتم‌ها را قبل از صدور پیش‌فاکتور اعلام نماید. لذا چنانچه این موارد بعد از اجرای پروژه اعلام گردد، ضرایب و درصدهای هر آیتم به مبلغ فاکتور اضافه خواهد شد.
13- تامین برق، داربست فلزی، حفاظ و همچنین بیمه کارگاه بر عهده‌ی کارفرما می‌باشد.
14- اعتبار جدول محاسبه دستمزد کاشت میلگرد فوق تا 1403/02/01 می‌باشد.

توجه:جهت مشاوره قیمت و اطلاع بیشتر از نحوه اجرای کاشت میلگرد و همچنین مشاوره انتخاب بهترین چسب کاشت میلگرد مناسب پروژه شما، یا شماره 2500-275-0920 *مجموعه تیک‌سازه* در ارتباط باشید.


تصویر نحوه محاسبه عمق کاشت میلگرد 2


انواع روش‌های نصب و اجرای کاشت میلگرد

سیستم های متفاوتی در بازار وجود دارد که بر اساس نوع رزین چسبی که ترکیب آنها بکار گرفته شده و نحوه نصب و کاربرد، دسته‌بندی می‌گردند. چسب کاشت شیمیایی بولت یا چسب کاشت شیمیایی‌آرماتور به صورت دو یا سه جزئی تولید می‌گردند. در بعضی حالات این مواد بصورت جدا داخل کپسول تعبیه می‌شوند و در بعضی موارد به صورت چسب های کاشت کارتریجی یا به صورت فله ای می‌باشند که در این حالت خمیر کاشت بولت و آرماتور در بسته بندی‌های متنوع عرضه می‌گردند. در تمام این سیستم ها یک سوراخ ایجاد شده و سپس تمیز می‌گردد. روند تمیز کردن بسته به نوع محصول متفاوت است. در بسیاری از موارد سوراخ می‌بایست با استفاده از فرچه یا پمپ تمیز گردد.


نحوه سوراخ کردن و تمیز کردن در روش کاشت میلگرد

در سیستم های تزریق رزین و چسب کاشت میلگرد، با استفاده از یک ابزار تزریق، سوراخ ایجاد شده با رزین و یا چسب پر می‌شود. دو جزء سازنده چسب کاشت در حین تزریق به صورت خودکار ترکیب می‌شوند. این اجزاء شامل مواد آلی اپوکسی، پلی استر و وینیل استر، سیمانی و ترکیبات آلی- غیرآلی است. میلگردها بعد از پرکردن سوراخ ها با یک حرکت پیچشی به داخل سوراخ وارد می‌گردد.


نمونه ای از تزریق رزین در روش کاشت میلگرد

علاوه بر این از سیستم های کپسول شیشه ای کاشت میلگرد نیز استفاده می‌شود. این کپسول ها حاوی موادی هستند که ترکیبات رزینی آن در بخش محصولات و چسب کاشت میلگرد توضیح داده شد. این کپسول ها در داخل سوراخ قرار داده می‌شوند و سپس میلگرد یا بولت با استفاده از چکش به داخل سوراخ وارد می‌شود، که باعث می‌شود کپسول شکسته و در نتیجه کپسول ها از بین رفته، رزین و ماده سفت کننده ترکیب می‌شوند.


مراحل اجرای کاشت شیمیایی میلگرد یا کاشت شیمیایی آرماتور

انتقال بار در سیستم اجرای کاشت میلگرد
میلگردهای مهاری در روش کاشت میلگرد براساس کاربرد به دو نوع تقسیم می‌شوند:
1- میلگردهای مهاری در بتن بدون اتصال تقویت شده: این میلگردها بار را همانند بولت های مهاری به بتن منتقل می‌کنند.
2- میلگردهای مهاری در بتن با اتصال تقویت شده: این میلگردها همانند وصله های تقویتی عمل می‌کنند.
در این دو حالت انتقال بار کاملاً متفاوت است.
در حالت اول می‌بایست بار توسط بتن اطراف آن تحمل شود که با استفاده از تنش کششی حجم نسبتاً بالایی از بتن تأمین می‌شود. درآمدن میلگردهای کاشت شده و یا شکستن بتن باعث جلوگیری از این اتفاق خواهد شد.

در حالت دوم، بار با فشردن شمع ها به میلگردهای درجا منتقل می‌شود و تنش کششی بتن به صورت موضعی عمل می‌کند. شکاف برداشتن پوست بتن باعث جلوگیری از این اتفاق خواهد شد.


انتقال نیرو در روش کاشت میلگرد بدون اتصال تقویت شده و با اتصال تقویت شده :

کاشت آرماتور به کمک مهار مکانیکی

در این روش همانند روش‌های قبلی ابتدا سوراخی به قطر حدود دو میلیمتر بزرگتر از قطر آرماتور در بتن ایجاد می‌گردد، سپس آرماتور را با مهار مکانیکی داخل سوراخ قرار می‌دهند. این آرماتور درانتهای خود دارای پره‌های مخصوصی است که با چرخاندی پیچ بالای آرماتور باز می‌شوند و به جدار سوراخ می‌چسبند. آرماتور آنقدر سفت می‌گردد تا پره‌ها تا جایی که ممکن است به دیوار بچسبند. در این روش نیز طول مهار بسیار کوتاه است. شاید این روش کاشت آرماتور و پیچ برای بارهای دینامیکی مناسب نباشند، چون پره‌ها می‌توانند بتن محیطی خود را خرد نمایند ولی به هر حال در کارهای استاتیکی جزء روش های کاشت بولت و آرماتور بسیار عالی هستند. هر نوع آرماتور مکانیکی بر حسب قطر و مقاومت میلگرد دارای نیروی برشی و کششی مجاز می‌باشد که توسط کارخانه سازنده ارائه می‌گردد.

برای هماهنگی تیم اجرایی برای اجرای کاشت میلگرد یا دریافت مشاوره‌ی رایگان، از طریق راه‌های ارتباطی زیر با ما در ارتباط باشید:

کارشناس 1: 09202752500     |     کارشناس 2: 09202752400     |     کارشناس 3: 09202752600

تیک‌سازه به‌عنوان واردکننده و عرضه‌کننده‌ی انواع چسب‌های کاشت میلگرد، آن‌ها را با نازل‌ترین قیمت به شما عرضه می‌کند. بهترین چسب کاشت میلگرد آلمانی عبارت‌اند چسب کاشت میلگرد هیلتی نظیر چسب کاشت میلگرد هیلتی RE 500 V4، چسب کاشت میلگرد هیلتی HY 200 R V3، چسب کاشت میلگرد هیلتی RE 100 و چسب کاشت میلگرد هیلتی RE 10؛ چسب کاشت میلگرد ممو نظیر چسب کاشت میلگرد مموهات و چسب کاشت میلگرد مموچم؛ چسب کاشت میلگرد مموهات پلاس نظیر چسب کاشت میلگرد مموهات پلاس P100، چسب کاشت میلگرد مموهات پلاس V500 و چسب کاشت میلگرد مموهات پلاس EP1000؛ چسب کاشت میلگرد فیشر نظیر چسب کاشت میلگرد فیشر EM PLUS، چسب کاشت میلگرد فیشر EM PLUS اروپایی، چسب کاشت میلگرد فیشر EM PLUS آسیایی و چسب کاشت میلگرد فیشر EM PLUS هولوگرام‌دار؛ چسب کاشت میلگرد کالم نظیر چسب کاشت میلگرد کالم VMK SF، چسب کاشت میلگرد کالم VMK SFZ، چسب کاشت میلگرد کالم VMK و چسب کاشت میلگرد کالم کپسولی VPK SF؛ بهترین چسب کاشت میلگرد اسپانیایی، چسب کاشت میلگرد ایندکس نظیر چسب کاشت میلگرد ایندکس MO PUR3، چسب کاشت میلگرد ایندکس MO-H و چسب کاشت میلگرد ایندکس +MO-P؛ بهترین چسب کاشت میلگرد ترکیه‌ای نیز چسب کاشت میلگرد دابل شامل چسب کاشت میلگرد دابل F.1311 و چسب کاشت میلگرد دابل F.1511؛ بهترین چسب کاشت میلگرد ایرانی، چسب کاشت میلگرد آبادگران شامل چسب سه به یک آبادگران RA 500 و چسب یک به یک آبادگران پلاس RA 500، بهترین چسب کاشت میلگرد هلندی، چسب کاشت میلگرد زتکس است که شامل چسب کاشت میلگرد زتکس تروپیکال و چسب کاشت میلگرد زتکس استاندارد می‌باشد و شما می‌توانید تمامی چسب‌های ذکر شده را با نازل‌ترین قیمت خریداری کنید، علاوه‌برآن می‌توانید گان تزریق چسب کاشت میلگرد مانند گان هیلتی HDM 500، گان دستی سه به یک آبادگران، گان طرح لاوا که مناسب چسب‌های 345 میلی‌لیتری است را با بهترین قیمت خریداری کنید.

نوشته های مشابه

‫2 دیدگاه ها

  1. بازتاب: کاشت میلگرد در ارومیه زیر نظر متخصصان اجرایی گروه تیک سازه با بهترین تجهیزات به روز
  2. بازتاب: کاشت میلگرد در اردبیل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا