تجربه خریدی امن با تیک‌سازه

رفتن به فروشگاه
خدمات اف آر پی FRP

روش NSM در استفاده از کامپوزیت‌های FRP

مقاوم‌سازی به روش NSM

روش NSM در استفاده از کامپوزیت‌ FRP :

در صنعت ساختمان‌سازی برای مقاوم‌سازی، بهینه‌سازی، ترمیم سازه‌ها و… شیوه‌ی اجرای مصالح اهمیت زیادی دارد. ازاین‌رو دو شیوه مطرح‌شده در اجرای کامپوزیت‌های FRP که عبارت‌انداز روش تسلیح بااتصال خارجی EBR و روش NSM مورداستفاده قرار می‌گیرد. روش NSM در استفاده از کامپوزیت‌ FRP یا NEAR SURFACE MOUNTED، تشکیل‌شده از میله و یا صفحاتی که در شیارهای به وجود آمده به روی سطح بتن نصب می‌شوند. در نصب NSM برای عملکرد بهتر کامپوزیت بتن و FRP لازم است که از چسب مخصوص ترجیحاً بر پایه اپوکسی استفاده شود، میزان مقاومت چسب درکشش باید حداقل 1.4MPa باشد. روش NSM در استفاده از کامپوزیت‌هایFRP بر اساس قرار دادن ورقه‌های FRP در شیار‌های تعبیه‌شده در سطح بتن و ایجاد اتصال مدنظر با اپوکسی می‌باشد. که بر طبق ایده کار گذاشتن مصالح مقاوم‌سازی در شیارهای تعبیه‌شده در سطح، شکل‌گرفته‌اند.

باگذشت زمان کارشناسان تشخیص دادند که روش EBR دارای نقاط ضعفی مانند جدا شدن الیاف FRP، نداشتن مقاومت و عملکرد بالا در برابر حرارت می‌باشد، به همین خاطر روش نصب در نزدیک سطح NSM را مناسب‌تر دانستند.

برای خرید انواع الیاف frp و اپوکسی frp بر روی دکمه‌های زیر کلیک کنید:

برای خرید الیاف frp کلیک کنید.برای خرید چسب frp کلیلک کنید.


به کار بردن مصالح FRP به‌عنوان تقویت‌کننده درروش NSM دارای مزیت‌های زیادی نسبت به فولاد است، این مزیت‌ها شامل:

  • مقاومت در برابر ساییدگی
  • راحتی و سرعت نصب بالاتر به علت وزن کم
  • کاهش اندازه‌ی شیارها به علت نسبت بالای مقاومت کششی به سطح مقطع در مصالح FRP

میزان حداقل ابعاد هندسی شکاف برای میله‌های دایره‌‌ای می‌بایست، 1.5 برابر قطر میله و برای میله‌های مستطیلی با ابعاد a×b،3a×1.5b توصیه می‌شود، و حداقل فاصله میان شکاف‌ها برابر با دو برابر عمق شکاف و حداقل فاصله از گوشه‌ها نیز 4 برابر عمق شکاف باشد.

برای اجرای مقاوم‌سازی به روش NSM با ما در تیک سازه تماس بگیرید. tiksaze.com – [email protected]

کارشناس 1: 09202752100 | کارشناس 2: 09204405400


اصلی‌ترین نوع مسلح کننده‌های NSM به دودسته قسمت‌بندی می‌شوند که به شرح زیر می‌باشد:

  • میله‌هایی با سطح مقطع که با استفاده از فرآیند پالتروژن ساخته‌شده‌اند، و به‌صورت شاخه‌ای یا برحسب قطر است.
  • میله و صفحات مستطیلی که با استفاده از فرآیند پالتروژن ساخته‌شده‌اند، و به‌صورت رول به کارگاه انتقال می‌یابند.

عملکرد سیستم‌های تقویت NSM در استفاده از کامپوزیت‌ FRP :

سیستم مقاوم‌سازی با استفاده از روش NSM احتیاج به آماده کردن کامل سطوح نداشته و مراحل اجرا و نصب آن به ایجاد روزنه و آماده‌سازی داخل آن اکتفا می‌کند. ضمنا به خاطر مدفون بودن این میله‌ها داخل رزین، مقاومت این سیستم براساس شرایط محیطی، UV و حوادثی که موجب آسیب رساندن می‌شوند مثل خراش، ضربه و تحریق بیشتر است.

نکته 1: جهت مقاوم‌سازی سازه‌های بتی مسلح با استفاده از روش NSM میلگردهای کربنی CFRP موردپسندترین گزینه است.
نکته‌ی2: این است که مقاومت این سیستم مستقیماً با نوع شکست در ارتباط است.

مودهای شکست براساس سطح بحرانی به‌صورت زیر ممکن است:

  • شکست در سطح تماس میله با رزین
  • شکست در سطح تماس رزین و بتن
  • شکست داخل جسم بتن

وقوع این شکست در هر یک از سه حالت بیان‌شده به تعداد زیادی از پارامترها وابستگی دارد، ازجمله:

  • مشخصات مکانیکی مصالح
  • شرایط فیزیکی سطح شکاف و سطح میلگرد
  • هندسه میله
  • ابعاد شکاف و عمق میله در داخل بتن

با افزایش ابعاد هندسی شکاف، ترابرد نیرو بین بتن و میله‌های FRP بهتر انجام می‌شود و چسبندگی مناسب‌تری ایجاد خواهد شد. ولی عمق شکاف بر طبق میزان پوشش میلگردهای فولادی موجود نظارت می‌شود. در ضمن در حین ایجاد شکاف، اصول عدم آسیب به میلگردهای موجود در مقطع باید مدنظر قرار داده شود.


الیاف FRP چیست؟

الیاف FRP از دو بخش الیاف و پلیمر تشکیل‌شده است که شامل الیاف کربن، شیشه، آرامید و پلیمرهایی هم چون ونیل استر، پلی‌استر، رزین اپوکسی و … است که هرکدام ویژگی منحصربه‌فرد خود را دارند و با تلفیق کردن الیاف و پلیمر محصولاتی مانند لمینت، میلگرد و…را تولید کرد.

در جدول زیر مشخصات فنی انواع الیاف FRP را مشاهده می‌کنید:

مشخصاتفولادCFRPGFRPAFRP
تنش‌جاری‌شدن‌اسمی-MPA‌517 to 276N/AN/A N/A
مقاومت کششی – MPA483 to 690600 to 3690483 to 1600 1720 to 2540
مدول الاستیک - GPA200120.0 to 58035.0 to 51.0 41 to 125
کرنش جاری شدن ٪0.14 to 0.25N/A N/A N/A
کرنش شکست ٪6.0 to 12.00.5 to 1.71.2 to 3.1 1.9 to 4.4
کلیک کنید و این مطلب را هم ببینید:
الیاف اف ار پی FRP چیست؟

مزایای روش NSM در استفاده از کامپوزیت‌ FRP :

از مزایای روش NSM در استفاده از کامپوزیت‌های FRP می‌توان موارد زیر را نام برد:

  • مؤثر بودن این روش نسبت به روش EBR
  • عدم نیاز به فراگیری روش اجرا
  • حل مشکل نیاز به آماده‌سازی سطح کار ندارد.
  • مسلح کننده ها به مرورکمتر در معرض جداشدگی قرار می‌گیرند.
  • بهبود عملکرد در مقابل حریق، آسیب‌های مکانیکی و عوامل احتمالی که باعث آسیب رساندن به مسلح کننده‌ها می‌شود.
  • تغییر نکردن ظاهر سازه بعد از مقاوم سازی
  • قابل بازبینی بودن مشخصات FRP قبل از اجرا به مقدار کافی پوشش بتن دارد.


مزیت روش NSM نسبت به روش EBR :

EBR مخفف (Externally Bonded Reinforcement) است که به چسباندن مصالح FRP بر روی سطح است و درون شیار قرار نمی‌گیرد. در این روش بعد از تمیز کردن عضو بتنی و حذف لایه ضعیف سطح کار با استفاده از اپوکسی، مصالح FRP را بر روی سطح بتن می‌چسبانیم. از معایب این روش می‌توان به جدایش پیش از موعد است که مقاومت کششی این مصالح را از بین می‌برد، همچنین در برابر حرارت، ضربه و آسیب های مکانیکی آسیب پذیر است. در روش NSM احتیاج به زیرسازی کار وجود ندارد و ظاهر سازه پس از اجرا بدون تغییر باقی می‌ماند.


مراحل اجرای روش NSM در استفاده از کامپوزیت FRP :

اجرای روش NSM گام هایی دارد که باید به ترتیب انجام شونددر این مقاله به همراه شما عزیزان این گام ها را بررسی خواهیم کرد:

گام اول: ابتدا شیاری با توجه به نقشه طراحی شده مهندسان این صنعت، بر روی بتن ایجاد می‌کنیم.

دقت داشته باشید که سایز و اندازه‌ی شیار باید بصورتی باشد که فضای قابل قبول برای نفوذ چسب به اطراف مقاوم کننده را فراهم کند.

شیار موردنظر باید برای میلگردهای FRP معمولا 1.5 برابر قطر میلگرد و در لمینت ها عرض شیار 3 برابر قطر لمینت و عمق آن برابر 1.5 برابر عرض لمینت در نظر گرفته شود.

برای ایجاد شیار می‌توانید از ابزارهایی مانند یک فرز با تیغه الماس استفاده کنید. سپس داخل شیار را با فشار آب یا هوا کاملا تمیز کنید، به صورتی که اثری از گرد و غبار باقی نماند، بعد از انجام این مراحل شیار را تا نیمه از چسب پر کنید.

مصالح FRP را درون شیار قرار داده و برای اطمینان از نفوذ چسب به تمامی فضاهای اطراف آن، به آرامی فشار دهید تا این مرحله شیار با چسب اضافه پر شده و سطح تراز می‌شود.

گام دوم: در روش تقویت NSM از تسمه های کربن STRIPS CFRP استفاده می‌شود به دلیل اینکه سختی تیر به میزان خیلی خوبی افزایش پیدا می‌کند و تغییر شکل کمتر می‌شود. همچنین استفاده از میله‌ها NSM-GFRP bars برای تقویت خمشی تیرها و اعضای بتن آرمه یکی دیگر از روش های قابل توجه برای مقاوم سازی با FRP است.

در روش NSM استفاده از پارامترهایی مانند نوع آماتورها (GFRP و فولادی)، نوع بتن و نوع چسب بسیار موثر و مهم است. تیرهای تقویت شده با میله های NSM GFRP جهش نهایی کمتر اما سختی و ظرافت بیشتری دارند و باعث افزایش نهایی لنگر در تیرها نسبت به نمونه‌های بدون تقویت می‌شود.

گام سوم: استفاده از میله‌های دست ساز MM FRP یا MANUALLY MADE FIBER REINFORCED POLYMERS در تقویت خمشی تیرها، میله‌های MM FRP از ورقه‌های پیچیده شده به دور یک میله چوبی ساخته شده است. این میله‌ها نسبت به آرماتورهای معمولی به ازای مقدار الیاف برابر، محیط بزرگتری را ایجاد می‌کنند. زیرا هسته‌ی میله‌ی MM FRP یک میله‌ی چوبی کم مقاومت می‌باشد که محیط پیوستگی بزرگتر و همچنین مقاومت پیوستگی بزرگتر و بیشتری را فراهم می کند.

ویژگی منحصر به فرد این نوع میله‌ها این است که اجازه‌ی ساخت سیستم مهارهایی را می‌دهد که می‌توان با استفاده از آنها عملکرد مسلح کننده‌های NSM MM FRP را در تقویت خمشی بتن بهبود بخشید، که این موضوع با استفاده از آرماتورهای معمولی قابل حل نیست.


عکس نمایندگی اجرای روش nsm در استفاده از کامپوزیت frp

کلیک کنید و این مطلب را هم ببینید:
کامپوزیت FRP

برای خرید انواع الیاف frp و اپوکسی frp بر روی دکمه‌های زیر کلیک کنید:

برای خرید الیاف frp کلیک کنید.برای خرید چسب frp کلیلک کنید.


نرم‌افزارهای طراحی FRP

با پیشرفت قوانین کار و آیین‌نامه‌های طراحی برای استفاده کردن از کامپوزیت‌های FRP و همچنین پیچیدگی محاسباتی، ضرایب ایمنی، باعث شده که مهندسان این حرفه رو به نرم‌افزارهای طراحی FRP بیاورند.

در اینجا برای راحتی کاربران چند نمونه از نرم‌افزارهای طراحی FRP را معرفی می‌کنیم. امیدواریم مورد رضایت شما عزیزان باشیم.

  1. نرم‌افزار FRP LAMELLA
  2. نرم‌افزار CTECH-LLC
  3. نرم‌افزار SIKA CARBODUR
  4. نرم‌افزار FRP-PROCs
کلیک کنید و این مطلب را هم ببینید:
نرم‌افزار طراحی FRP

اجرای روش NSM در استفاده از کامپوزیت‌ FRP

همان طور که در مقاله فوق توضیح دادیم روش NSM در استفاده از کامپوزیت‌های FRP کاری کاملا تخصصی و احتیاج به مهارت زیادی دارد. و اجرای NSM بدون تخصص خسارت‌های جبران ناپذیری را به دنبال خواهدداشت.

با ورود FRP به ایران گروه تخصصی تیک سازه برای رفاه حال مشتریان خود در سرتاسر ایران اقدام به فراگیری این حرفه نمود و از قدیمی‌ترین مجریان اجرای روش NSM در استفاده از کامپوزیت‌های FRP است.

در تصویر زیر کف سازه به روش NSM با استفاده از کامپوزیت FRP مقاوم‌سازی شده است.


عکس نمایندگی روش NSM در استفاده از کامپوزیت‌های FRP


برای دریافت اطلاعات بیش‌تر به PDF زیر مراجعه کنید.

PDF روش NSM در استفاده از کامپوزیت FRP

نمایندگی مقاوم‌سازی به روش NSM با کامپوزیت FRP :

گروه حرفه‌ای تیک سازه سابقه ای طولانی در مقاوم‌سازی سازه‌ها دارد و با ورود الیاف FRP به ایران اقدام به آموزش نیروهای اجرایی خود برای مقاوم سازی با FRP در روش‌های مختلف نمود. گروه تیک سازه در بیش‌تر شهرهای ایران دارای نمایندگی مقاوم‌سازی به روش NSM است.

تیک سازه در شهرهای مختلف ایران از جمله : تهران ، کرج ، مشهد ، اصفهان ، کیش ، قشم ، بندرعباس ، تبریز ، ارومیه ، مازندران ، گیلان ، رشت ، ساری ، آمل ، آستارا ، شمال ، شیراز ، چهار‌محال و بختیاری ، عسلویه ، کرمان ، کرمانشاه ، یزد ، قم ، همدان ، زاهدان ، بروجن ، بوشهر ، زنجان ، اراک ، قزوین ، خرم آباد ، بیرجند ، سمنان ، یاسوج ، اردبیل ، بجنورد ، گرگان ، خارک و… نمایندگی مقاوم‌سازی به روش NSM را دارد و همیشه آماده‌ی خدمت رسانی به هم‌وطنان عزیز ایرانی است.


قیمت مقاوم‌سازی به روش NSM با کامپوزیت FRP

قیمت مقاوم‌سازی به روش nsm با کامپوزیت FRPبه عوامل مختلفی بستگی دارد که مهم‌ترین آن نوع کار و مصالح به کار گرفته شده است. شما عزیزان برای دریافت قیمت دقیق ممقاوم سازی به روش nsm می‌توانید با کارشناسان ما در تیک سازه تماس بگیرید.

راه‌های ارتباطی ما: tiksaze.com – [email protected]

کارشناس 1: 09202752100 | کارشناس 2: 09204405400

نوشته های مشابه

‫2 دیدگاه ها

  1. بازتاب: مقاوم سازی با اف ار پی FRP با اجرای تیم حرفه‌ای و با نازل‌ترین قیمت
  2. بازتاب: روش اجرای frp با جدیدترین متد و قیمت مناسب توسط نیروی حرفه ای در کوتاه‌ترین زمان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا