تجربه خریدی امن با تیک‌سازه

رفتن به فروشگاه
خدمات اف آر پی FRP

آیین نامه مقاوم سازی با FRP

آیین نامه مقاوم سازی با FRP :

از مهم‌ترین مسائلی که در ساخت‌وساز مهندسان حرفه‌ای به آن توجه می‌کنند، افزایش مقاومت سازه است؛ جالب است بدانید که مقاوم سازی ساختمان با روش‌های مختلفی انجام می‌شود که برخی از این روش‌ها جدید و برخی از آن‌ها قدیمی هستند. از جدیدترین روش‌های مقاوم‌سازی می‌توان به مقاوم سازی با FRP اشاره کرد که این روش به دلیل مزیت‌های فراوانی که دارد جایگزین روش‌های مقاوم سازی قدیمی شده است. جالب است بدانید که اگر می‌خواهید پروژه‌ی مقاوم سازی خود را با نهایت قدرت و کیفیت انجام دهید می‌بایست پروژه را طبق آیین نامه مقاوم سازی با FRP انجام دهید.

ازآنجاکه طی سالیان اخیر آمار تخریب سازه‌ها در اثر بلایای طبیعی یا عوامل انسانی به‌شدت در حال افزایش بوده، مهندسان به این فکر افتادند که از این مشکل جلوگیری کنند و چون سازه‌ها ساخته شده بودند راهی به جز مقاوم سازی آن‌ها نبود. مقاوم سازی ساختمان‌ها را می‌توان با استفاده از فولاد، چوب و… هم می‌توان انجام داد اما در حال حاضر بهترین روش فقط “مقاوم سازی با اف ار پی” است.

برای اجرای پروژه‌ی مقاوم سازی با FRP باید با استفاده از الیاف اف ار پی این کار را انجام دهید. ازآنجاکه اف ار پی نمونه‌‎های مختلفی دارد بسته به نوع مصالح، نوع اسکلت و نوع فونداسیون سازه می‌توانید الیاف اف ار پی و چسب اف ار پی آن را تهیه کنید. حتی یکی از موارد آیین‌نامه مقاوم سازی با FRP نیز همین مسئله انتخاب صحیح الیاف و رزین است. همچنین برای رسیدن به حداکثر قدرت می‌بایست به این نکته توجه کنید.

جهت دریافت اطلاعات بیشتر و خرید انواع الیاف FRP و چسب FRP از نمایندگی فروش به‌صورت مستقیم و بدون واسطه با کارشناس تیک سازه در تماس باشید. tiksaze.com – [email protected]

کارشناس فروش 1: 09202752100 | کارشناس فروش 2: 09204405400


مقاوم سازی با FRP :

به‌طورکلی مقاوم سازی به معنای بهبود شرایط سازه و بهسازی ساختمان بوده که این آسیب‌ها در اثر عوامل طبیعی مانند ارتعاشات لرزه‌ای یا عوامل انسانی مانند افزایش بار سازه یا مهندسی نادرست و طراحی غیراستاندارد فونداسیون سازه به وجود آمده است. اغلب در اکثر پروژه‌هایی اجرایی مقاوم‌سازی با FRP توصیه می‌شود زیرا اف ار پی از وزن کمی برخوردار بوده در نتیجه از متحمل شدن بار اضافه به سازه جلوگیری می‌کند، همچنین اف ار پی از قیمت کمتری نسبت به دیگر مصالح مقاوم سازی دارد و باتوجه‌به قیمت پایین آن از مقاومت بیشتری نسبت به دیگر مصالح برخوردار است. اما دقت داشته باشید قبل از اجرا باید به آیین نامه مقاوم سازی با FRP کاملا آگاه باشید.

همان‌طور که می‌دانید ساختمان‌ها و سازه‌ها در گذر زمان پایداری و استحکام خود را از دست می‌دهند و به همین دلیل مقاومت و ظرفیت باربری ساختمان کاهش می‌یابد! پس شما نیاز دارید که سازه‌های قدیمی را در برابر عوامل مختلف تقویت کنید؛ ازآنجاکه روش‌های مختلفی برای مقاوم سازی وجود دارد که برخی از آن‌ها جدید و برخی از آن‌ها قدیمی هستند، در حال حاضر بهترین روش، مقاوم سازی با اف ار پی بوده که باوجود تمامی مزیت‌هایی که دارد جایگزین روش‌های قدیمی شده است.

لازم به ذکر است که FRP مصالح مختلفی دارد که می‌توانید علاوه بر مقاوم سازی، در زمان ساخت و طراحی فونداسیون از آن‌ها استفاده کنید تا در نتیجه یک سازه‌ی مستحکم‌تر با زیرساخت قوی‌‍تر داشته باشید! همچنین استفاده از FRP از این جهت توصیه می‌شود که در قیاس با میلگردهای فولادی قیمت مقرون‌به‌صرفه‌تری دارد و اگر بخواهید به نتیجه‌ی تست کششی که با FRP دست یابید، با استفاده از میلگردهای فولادی به همان نتیجه برسید نیاز دارید که چندین برابر هزینه کنید و حجم انبوهی از میلگردهای فولادی را تهیه کنید که به‌هیچ‌عنوان معقول نیست!

پس بهترین و بهینه‌ترین روش “مقاوم سازی با FRP” است.

کلیک کنید و این مطلب را هم ببینید:
مقاوم‌سازی با frp

مقایسه مقاوم سازی FRP نسبت به سایر روش‌ها :

مصالحقدرت انبساطقدرت شکل‌گیریتراکمرسانایی حرارتی
FRP170to270205to2401/5500/57
بتن2to53to52/2000/8
چوبLow80200to14000/15to0/04
استیل4504507/50046/55

آیین نامه مقاوم سازی با FRP چیست؟

به‌طورکلی آیین نامه مقاوم سازی با FRP روش اصولی و استاندارد اجرای مقاوم سازی با FRP را برای شما شرح می‌دهد و شما می‌توانید با استفاده از داده‌های این آیین نامه پروژه‌های اجرایی اف ار پی خود را به بهترین شکل انجام دهید. این آیین نامه تمام روش‌های قابل‌اجرای اف ار پی را برای شما شرح می‌دهد و به عبارتی مانند یک نقشه‌ی راهنما، راه صحیح را به شما نشان می‌دهد.

برخی از این آیین نامه‌ها عبارت‌اند از:

– آیین نامه مقاوم سازی با FRP در مناطق لرزه‌خیز

– آیین نامه مقاوم سازی اعضای بتنی با مصالح FRP روی سطح خارجی

– آیین نامه مقاوم سازی تأسیسات و سازه‌های موجود در صنعت نفت با FRP


عکس نمایندگی اجرای پروژه‌ی FRP با رعایت آیین نامه مقاوم سازی با FRP


مزایای دانستن آیین نامه مقاوم سازی با FRP :

دانستن آیین نامه مقاوم سازی با FRP از این جهت اهمیت دارد که شما می‌توانید متناسب با آن یک پروژه را با حداکثر میزان بهره‌وری و بهترین عملکرد آن را انجام دهید. آیین نامه مقاوم سازی با FRP به شما مجریان محترم کمک می‌کند که پروژه‌ی اف ار پی را به بهترین شکل اجرا کنید و از مقاومت و استحکام متریال‌ها نهایت استفاده را کنید. همچنین رعایت آیین نامه اف ار پی موجب می‌شود که نتیجه‌ی تست‌های انجام شده روی پروژه‌ی FRP شما مورد قبول باشد و هیچ‌گونه نتیجه منفی در تست شما نباشد. این آیین نامه از زمان اجرا تا عمل‌آوری FRP همراه شماست و مطابق با آن می‌توانید پروژه‌های بزرگ را به اجرا برسانید!


مصالح موردنیاز برای اجرای FRP با رعایت آیین نامه مقاوم سازی با FRP :

برای اجرای مقاوم سازی با اف ار پی لازم است که به متریالی برای اجرا دسترسی داشته باشید، دقت کنید که کیفیت و نوع متریال به‌شدت در عملکرد پروژه‌ی اجرای مقاوم سازی مؤثر است. شما می‌توانید انواع متریال موردنیاز برای پروژه‌ی FRP با رعایت آیین نامه مقاوم سازی با FRP را از تیک سازه خریداری کنید.

برخی از مصالح ضروری عبارت‌اند از:

* الیاف FRP

* چسب FRP و رزین FRP

* کاردک برای صاف کردن سطح رزین آغشته شده به FRP

* تجهیزات ایمنی از جمله دستکش، ماسک، کلاه ایمنی و… برای جلوگیری از حوادث احتمالی

جهت خرید چسب FRP کلیک کنید. جهت خرید الیاف FRP کلیک کنید.

خریداری انواع متریال مصرفی متناسب با پروژه‌ی شما باید انجام شود لذا قبل از خرید حتماً اطلاعات متریال مصرفی را از مجری و مهندس ناظر درخواست کنید و سپس از طریق سایت تیک سازه اقدام به خرید کنید.


الیاف اف ار پی :

الیاف FRP نمونه‌ای از الیاف‌های پارچه‌ای هستند که به‌صورت تک جهته، دو‌جهته و چندجهته نسبت به یکدیگر بافته می‌شوند. به‌طورکلی FRP به معنای پلیمر تقویت شده با فیبر بوده که فیبر آن‌ها ساختار گوناگونی دارند و هرکدام از آن‌ها یک‌سری ویژگی‌های خاص دارد که آن‌ها را از یکدیگر متمایز می‌کند و شما بسته به نوع فعالیت خود می‌توانید الیاف FRP موردنیاز خود را تهیه کنید. در راستای بافت الیاف FRP لازم به ذکر است که ضخامت الیاف هرچه بیشتر باشد، مقاومت آن بیشتر خواهد بود! برای مثال الیاف‌های اف ار پی که بافت آن‌ها به‌صورت تک جهته است دارای مقاومت و مدول بالاتری نسبت به سایر بافت‌ها بوده درحالی‌که بافت چندجهته الیاف FRP دارای تاب‌آوری و مدول کمتری نسبت به بافت تک جهته است.

برای اجرای مقاوم سازی با الیاف FRP، علاوه بر الیاف به رزین هم نیاز دارید که در حال حاضر بهترین رزین مصرفی اپوکسی بوده زیرا مزیت‌های آن نسبت به رزین پلی استر و وینیل استر به دلایلی از جمله ویسکوزیته، زمان عمل‌آوری، ضدآب بودن و… برتری دارد! چسب FRP نیز مانند دیگر چسب‌های مصرفی از دو جزء رزین و هاردنر تشکیل می‌شود که نسبت مخلوط رزین و هاردنر بسیار حساس بوده از این رو تحت‌نظر مهندس ناظر و مجری اجرایی FRP انجام می‌شود. لازم است بدانید که رزین تأثیر چندانی در مقاومت مکانیکی و کششی ندارد و تنها به‌صورت یک لایه‌ی پوشش‌دهنده عمل می‌کند که از الیاف در برابر خوردگی و فرسایش محافظت کند و در اصل مقاومت کششی و استحکام موردنیاز توسط الیاف FRP تأمین می‌شود و قسمت عمده‌ی ظرفیت ببری به عهده‌ی الیاف FRP است.

از الیاف اف ار پی برای ایزوله کردن سازه‌های آبی، مقاوم سازی ساختمان‌ها در برابر زمین‌لرزه و تعمیر و تقویت سازه‌های ساختمانی و صنعتی استفاده می‌شود.


عکس مزایای دانستن آیین نامه مقاوم سازی با FRP


انواع محصولات اف ار پی :

“اف ار پی” دسته‌ی گسترده‌ای از محصولات را پوشش می‌دهد که متناسب با نیاز خود می‌توانید آن را تهیه کنید. اف ار پی از جمله دسته‌هایی بوده که تمامی محصولات آن در زمینه‌ی تقویت سازه تأثیر دارد و شما می‌توانید متناسب با فعالیت خود محصول موردنیاز را تهیه کنید. صحیح بوده که ماهیت اف ار پی در تمامی محصولات یکسان است اما این محصولات از نظر ساختاری با یکدیگر متفاوت بوده و همین امر موجب بروز تمایزهایی شده که در مقاومت کششی، مقاومت خمشی، مقاومت برشی، مقاومت خستگی و مقاومت در برابر جریان الکتریسیته آن بسیار تأثیر می‌گذارد! البته این عوامل  در قیمت تمام شده‌ی محصول نیز مؤثر است.

حال در ادامه شما را با محصولات FRP آشنا می‌کنیم. این محصولات عبارت‌اند از:

ورقه‌های FRP :

ورقه‌های FRP نمونه‌ای از ورق‌های ضخیم از جنس کامپوزیت بوده که با استفاده از لمینت یا چسب چسبانده می‌شوند و برای تعمیر یا تقویت سازه از آن‌ها استفاده می‌شوند. ویژگی این ورق‌ها شکل‌پذیری و انعطاف‌پذیری بالای آن‌ها بوده که شما می‌توانید متناسب با سطح، ورق اف ار پی را شکل دهید.


کابل‌های FRP :

کابل‌های اف ار پی ساختاری میله‌ای شکل اما انعطاف‌پذیر دارند که شما می‌توانید در سازه‌های کابلی و یا بتن‌های پیش‌تنیده از آن استفاده کنید. این کابل‌ها اغلب در سازه‌هایی که در محیط‌های دریایی، خورنده و قلیایی استفاده می‌شود.


میلگرد FRP :

بدون شک تابه‌حال میلگردهای فولادی را از نزدیک دیده‌اید اما میلگردهای FRP را شاید به‌احتمال زیاد ندیده باشید!

همان‌طور که می‌دانید میلگردهای فولادی به دلیل جنس فولادی که دارند وزن بالایی دارند، علاوه بر آن این میلگردها دچار خوردگی، هوازدگی و فرسایش می‌شوند! اما میلگردهای FRP از مقاومت شیمیایی بالایی برخوردار هستند که می‌توان در محیط‌های خورنده از آن‌ها استفاده کرد. همچنین قیمت میلگرد FRP نسبت به میلگرد فولادی کمتر بوده و شما می‌توانید با حداقل قیمت نسبت به میلگردهای فولادی سازه‌ی خود را به بهترین شکل مقاوم‌سازی کنید.

میلگرد شیشه GFRP و میلگرد بازالت BFRP از نمونه‌های میلگرد اف ار پی است.

کلیک کنید و این مطلب را هم ببینید:
میلگرد FRP

تفاوت میلگرد FRP با میلگرد فولادی :

مشخصاتمیلگرد فولادیمیلگرد کربن CFRPمیلگرد شیشه GFRPمیلگرد آرامید AFRP
تنش جاری شدن اسمی276to517MPaN/AN/AN/A
مقاومت کششی483to690MPa600to3690MPa483to1600MPa1720to2540MPa
مدول الاستیک200GPa120to580MPa35to51MPa41to125MPa
کرنش جاری شدن0.14to0.25%N/AN/AN/A
کرنش شکست6to12%0.5to1.7%1.2to3.1%1.9to4.4%

عکس میلگرد بازالت


الیاف FRP :

الیاف FRP پارچه‌هایی هستند که از پلیمر تقویت شده ساخته می‌شوند و نمونه‌های متفاوتی دارند. این الیاف در برابر مواد قلیایی و خورنده بسیار مقاوم هستند و به‌عنوان جایگزینی برای سایر روش‌های مقاوم سازی شناخته می‌شوند. از الیاف FRP برای مقاوم سازی ستون‌ها، تیرها، دال‌ها و دیگر اجزای ساختمان‌ها و سازه‌های بتنی استفاده می‌شود. برخی از الیاف FRP عبارت‌اند از:

الیاف FRP شیشه GFRP

الیاف FRP کربن CFRP

الیاف FRP آرامید AFRP

الیاف FRP بازالت BFRP


جهت خرید الیاف FRP شیشه کلیک کنید. جهت خرید الیاف FRP کربن کلیک کنید.

جهت خرید الیاف FRP آرامید کلیک کنید. جهت خرید الیاف FRP بازالت کلیک کنید.


شبکه و مش کامپوزیت FRP :

شبکه و مش کامپوزیت FRP از دیگر محصولات کامپوزیتی بوده که از برخورد میله‌های اف ار پی یا همان کابل اف ار پی در دو جهت یا سه جهت ایجاد می‌شوند. شبکه و مش کامپوزیت اف ار پی اغلب در صنایع مختلف و در کارخانه‌ها در محیط‌های خورنده استفاده می‌شوند.


پروفیل FRP :

پروفیل اف ار پی از جمله مصالح FRP بوده که این پروفیل‌ها به روش پالتروژن تولید می‌شوند. در روش پالتروژن فیبر FRP پس از آغشته شدن به رزین اف ار پی از یک قالب عبور می‌کنند و سپس این فیبرها یا نخ‌ها در کنار یکدیگر فرار گرفته و تبدیل به یک پروفیل با مقطع ثابت می‌شوند. از جمله کاربرد پروفیل فایبرگلاس FRP می‌توان به تسمه‌های ماشین نساجی، ریل‌ها، گاردریل‌ها، چارچوب پنجره‌ها و درها و… اشاره کرد. همچنین پروفیل‌های FRP تولید شده به روش پالتروژنی داری مقاومت بالا در برابر خوردگی، زلزله و دوام هستند و نسبت به نمونه‌های فولادی توجیه اقتصادی دارد، به همین دلیل محصولات پروفیل از جمله تیرهای پالتروژنی جایگزین مناسب برای قطعات و سازه‌های فولادی هستند.

کلیک کنید و این مطلب را هم ببینید:
پروفیل فایبرگلاس چیست؟

نمایندگی اجرای پروژه‌ی اف آر پی با رعایت آیین نامه مقاوم سازی با FRP :

در حال حاضر تیک سازه در شهرهای مختلف ایران ازجمله: تهران ، کرج ، مشهد ، اصفهان ، کیش ، قشم ، بندرعباس ، تبریز ، ارومیه ، مازندران ، گیلان ، رشت ، ساری ، آمل ، آستارا ، شیراز ، چهار‌محال‌وبختیاری ، عسلویه ، شمال ، کرمانشاه ، یزد ، قم ، همدان ، زاهدان ، بوشهر ، زنجان ، بروجن ، قزوین ، خرم‌آباد ، بیرجند ، سمنان ، کرمان ، اردبیل ، بجنورد ، گرگان ، خارک ، اهواز ، چابهار ، سنندج ، اراک ، ایلام ، یاسوج و… نمایندگی اجرای پروژه‌ی اف ار پی با رعایت آیین مقاوم سازی با اف ار پی را دارد.

برای هماهنگی پروژه‌ی اجرایی و دریافت اطلاعات بیشتر با کارشناس اجرایی تیک سازه در ارتباط باشید. tiksaze.com – [email protected]

کارشناس فروش 1: 09202752100 | کارشناس فروش 2: 09204405400

نوشته های مشابه

‫2 دیدگاه ها

  1. ورقه های کربن نازک دارای منافظ و رسانا میخوام شما دارید؟ضخامت نزدیک یک میلیمتر باشه قابل قبوله

  2. بازتاب: اجرای FRP در زنجان توسط تیم حرفه‌ای و مجرب در سریع‌ترین زمان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا