مقاومسازی تیر بتنی با FRP

مقاومسازی تیر بتنی با FRP
مقاومسازی تیر بتنی با FRP و ایمنی ساختمان یکی از اصول بسیار مهم و موردتوجه کارفرمایان ساختمانسازی میباشد. در درجهی اول یکی از وظایف کارفرمایان ساختمان محافظت از جان و مال مردم است. بدین منظور برای پیشگیری از حوادثی مانند: زلزله, آتشسوزی, و… از مصالحی که باعث تقویت و مقاومسازی ساختمان میشود استفاده میکنند. امروزه یکی از روش متداول استحکام بخشی سازه ها، مقاومسازی با frp است.
اخیراً به علتهای مختلفی همچون افزایش بارهای بهرهبرداری، مشکلات اجرایی، ویرایش در آییننامهها، مقاوم سازی سازهها همچون مقاوم سازی تیرهای بتنی با FRP ، مرمت، افزایش تقویت و… محققان علاقهمند به این موضوع شدهاند. یکی از مواردی که با استفاده از آن بهراحتی و اطمینان بالا میتوان سازهها را مقاوم سازی کرد ورقههای اف آر پی است. این الیاف از مقاومت و استحکام بالایی برخوردار بوده به همین خاطر در بین اپراتوران از محبوبیت بسیاری برخوردار است.
یکی از مهمترین موردهای مهم عدم کارایی سازهها، تغییر ظاهر و ترکخوردگی تیر بتنآرمه است. اندازه عرض ترک بیش از اندازه باعث خرابی و آسیبدیدن بتن سازهها میشود و بنابراین تأثیر نامناسبی بر روی زیبایی ظاهری سازهها دارد. با درنظرگرفتن هزینه زیادی که برای مرمت، بازسازی و… استفاده میشود تمام اپراتوران به مقاوم سازی و تقویت سازهها روی آوردهاند. ارتقا تقویت سازهها به چند روش مختلف صورت میگیرد.
یکی از حالتهای تقریباً بهروز مقاوم سازی اعضای بتنی تقویت شده از جمله تیر بتنی، محصورشدگی محدوده تحت تنش و برش با CFRP است. این مدل مقاوم سازی به دلیل وضعیت مواد کامپوزیتی مانند وزن سبک بودن و عملکرد الاستیک خطی تا مرکز گسستگی و مقاومت کششی بسیار بالا، مقاوم در برابر خوردگی، مقاومت زیاد در مقابل خستگی و… رایج شده است. الیاف FRP و میلگردهای FRP در سالهای اخیر برای مقاوم سازی تیرهای بتنآرمه و تقویت خمشی استفاده میشوند. میلگردهای اف آر پی به دلیل استحکام بالا و مقاوم در برابر خوردگی، برای مقاوم سازی سازهها استفاده میشوند.
الیاف اف آر پی دارای تنوع محصول بینظیری بوده و به همین خاطر کاربران بسیاری را جذب خودکرده است. همچنین به دلیل تنوع در ساختار، در انواع مقاومسازیها میتوان از آنها استفاده کرد. نمونههای مختلف FRP عبارتاند از: الیاف اف آر پی کربنی، الیاف اف آر پی بازالت، الیاف اف آر پی شیشه و الیاف اف آر پی آرامید. این چند نوع اف آر پی دارای محصولات متنوعی هستند که میتوان برای افزایش تقویت سازهها، مقاوم سازی و… استفاده کرد.
برای مقاوم سازی ستونهای بتنی با frp به مقاله زیر مراجعه کنید:
کارشناس فروش 1: 09204103300 | کارشناس فروش 2: 09204105500 | کارشناس فروش 3: 09204106600 | کارشناس فروش 4: 09204107700
الیاف FRP چیست ؟
فیبرهای پلیمری مستحکم شده Fiber Reinforced Polymerها را برای ترمیم یا مقاومسازی و بهینهسازی انواع سازههای بتنی با اجرا بر روی سطح (تیرها، ستونها، دیوارهای حمال، شناژها و فونداسیون و…)در ساختمانهای مسکونی،اداری و تجاری، ساختمانهای صنعتی، تکیهگاههای ماشینآلات و تأسیسات سنگین، سازههای آبی ازجمله سد، کانال، پلهای جادهای و ریلی، مخازن، سیلوها و…مورداستفاده قرار میگیرد.
کارشناسان ساختوساز با در نظر گرفتن عوامل مؤثر در مقاومسازی ساختمانها و ایمنی کار از هر جنبهای تلاش خود را به کار گرفتهاند که بهترین روش را چه از نظر امنیت و چه از نظر راحتی کار مانند وزن, استحکام, اجرای سهل و آسان و با دوام بودن برگزینند. همچنین کارشناسان مقاومسازی سازهها، بهترین روش استحکامبخشی و مقاومسازی را استفاده از الیاف frp میدانند.
برای خرید انواع الیاف frp بر روی دکمه زیر کلیک کنید:
برای خرید الیاف Frp کلیک کنید.
هدف از مقاومسازی تیرهای بتنی با الیاف اف آر پی FRP چیست؟
همانطور که گفتیم مقاومسازی تیرهای بتنی با الیاف اف آر پی frp ازنظر ایمنی و آسان بودن کار با آن کاملا تایید شده است. این الیاف از دو قسمت مهم ماتریس و فیبر (الیاف) تشکیلشده که به یکدیگر وصل میشوند و چسبندگی لازم را دارند. ماتریس کنار الیاف نقش امنیتی را دارد و از الیاف در برابر آسیبهای احتمالی محافظت میکند. کامپوزیتهای frp امروزه در صنعت ساخت و ساز و مقاوم سازی سازهها بسیار کاربرد دارد.
دلایل انتخاب الیاف FRP برای مقاوم سازی سازهها:
– افزایش مقاومت برشی
– افزایش طول عمر و بادوام بودن
– افزایش مقاومت در برابر آسیبهای احتمالی واردشده
علل مقاوم سازی تیرهای پل
همانطور که میدانید دلیلهای مختلفی باعث خرابی و خوردگی پل شده که در ادامه شرح میدهیم:
– ارتقا ظرفیت و تحمل خمشی، پیچشی و برشی
– افزایش سطح استانداردها و نکات اصولی طراحی
– اشتباهات رایج در طراحی و ساختوساز
– زیادشدن بارهای اضافی اعم از بار ترافیک، بار ماشینهای سنگین مانند کامیون و بارهایی که فراتر از اندازهای که در طراحی تعیین شده است.
– آسیبدیدن از طرف حملات محیطی و خوردگی
– بلاهای طبیعی مانند زمینلرزه، سیل و…
معایب تیرها در پل
تیرها یکی از جزءهای پل هست که هزینه زیادی صرف آن میشود. به دلیل آنکه تیرهای فولادی در بین عموم مردم جهان بهعنوان سازهای گرانقیمت و ارزشمند شناخته میشود. به همین خاطر میتوان بهعنوان جایگزین تیرهای فولادی از تیرهای بتنی استفاده کرد تا مقرونبهصرفه باشد. جالب است بدانید تیرهایی که از جنس بتن هستند در مقابل نیروهای کششی بالا از مقامت آنچنانی برخوردار نبوده و نیاز به مقاوم سازی و ارتقا استحکام دارند.
روشهای مقاوم سازی تیرهای پل
مقاوم سازی تیرهای بتنی پل یکی از روشهای تسلط بر مشکلات پیشآمده است. مقاوم سازی پل به مدلهای مختلفی انجام میشود مانند اضافهکردن اعضا، افزودن تکیهگاه و یا استفاده از روش اتصالات خارجی مانند ژاکت فولادی، ژاکت فلزی یا استفاده از ورقه و الیافهای اف آر پی صورت میگیرد. روش اتصالات خارجی از نوع کامپوزیتهای frp در مقاوم سازی تیرهای پل بسیار کاربرپسند است. از این روش بیشتر برای ارتقا سطح ظرفیت باربری اعضای بتن مسلح استفاده میشود. در مجموع مصالح اف آر پی بر روی سطح تیرهای بتنی متصل میشوند و همانند تقویتهای داخلی فولادی رفتار میکند.
روشهای دور پیچ کردن با ورقهها و نوارهای FRP
در تیرهای پل، به دلیل آنکه سطح بالایی تیر در معرض استفاده نیست فقط میتوان از دو روش دور پیچ کردن استفاده کرد که در ادامه به آنها میپردازیم:
– مدل U شکل یا سه طرف دور پیچ: برای استفاده از این روش در سه طرف تیر مصالح FRP با استفاده از چسب، چسبانده میشوند.
– دو طرف دور پیچ: در واقع برای استفاده از این روش، دوسطحی که در مقابل همدیگر هستند با استفاده از مصالح اف آر پی متصل میشوند.
– سه طرف دور پیچ همراه با مهار مکانیکی: برای اجرای این روش، در قسمت بالایی FRP تمام شده و با بکار بردن کنترل مکانیکی مثل انکر بولت سطح frp به دیوارهی تیر دوخته میشود. نکته: آییننامه ACI در مورد این حرکت صحبت نمیکند.
مقاومسازی تیر بتنی به وسیله اضافه نمودن دیوار برشی و یا بادبند
مقاومسازی تیر بتنی به وسیله اضافه نمودن دیوار برشی و یا بادبند از روشهای مطلوب مقاومسازی سازه و استحکامبخشی ساختمانها است. به دلیل دشواری بیشتر دیوار برشی نسبت به بادبند، تعداد دهانههای لازم برای تعبیه دیوار برشی کمتر از بادبند است که در فرایند مقاومسازی، مشکلات کمتری درزمینهٔ معماری دارد. برای پیوند دیوار به ستون باید از خاموت یا بولت بهعنوان برشگیر در ارتفاع ستون استفاده کرد.
مقاومسازی تیر بتنی با بهکارگیری از جداگرهای لرزهای
مقاومسازی تیر بتی با بهکارگیری از جداگرهای لرزهای ،بهمنظور جداسازی حرکتی بین سازه و زمین میباشد. جداسازهای لرزهای، نشانههایی هستند که سختی عرضی آنها نسبت بهسختی محوریشان کمتر است که در هنگام وقوع زلزله، این نشانهها مانع انتقال نیرو به سازه اصلی شوند. جداگرهای لرزه ای باعث می شوند که سازه اصلی یک حرکت سفت و محکم را در حین وقوع لرزشهای زمین آزمایش کند.
مقاومسازی تیر بتنی با بهکارگیری از سیستمهای جاذب انرژی
در روشهای کنترل غیرفعال سازه مانند استفاده از مستهلک کنندههای ویسکوز و ویسکوالاستیک، ربایش انرژی حاصل از حرکت قدرتمند زمین بهواسطه مستهلک کنندهها انجامگرفته و به سیستم سازه اجازه داده نمیشود که وارد ناحیه غیرخطی گردد. این موضوع باعث میشود که توان استحکام سازه در برابر زلزلههای با دوره بازگشت شدیدتر، بیشتر شود.
سیستمهای جاذب یا نابودکننده انرژی (Dampers) بر پایه افزایش درصد نوسان ساختمان بنا شده، قابلذکر ترین اثر نوسان، افت دامنه نوسان و پاسخ ساختمان نسبت به نیروهای وارده است و بخش متمایزی از انرژی جنبشی را قبل از رسیدن پاسخ سازه به حد مطلوب باطل کنند. اتلاف کنندههای انرژی احتمال دارد در مهاربندیها، پیوستگی و پارههای غیر سازهای و یا دیگر مکانهای مربوط در ساختمانهای موجود قرار بگیرند ولی راحتترین و پراستفادهترین آنها استفاده از میراگر در مهاربندها است.
مقاومسازی تیر بتنی با FRP
با بهکارگیری ورقههای (FRP) بهمنظور نیرو بخشی برشی، خمشی, انحرافی و آمیختن آنها در عضوهای باربر عناصر سازه مانند تیر بتنی استفاده میشود.
برای خرید انواع الیاف frp بر روی دکمههای زیر کلیک کنید:
برای خرید الیاف کربن کلیک کنید. برای خرید الیاف frp شیشه کلیک کنید
عوامل مؤثر در تقویت تیر بتنی عبارتاند از:
– تعداد لایهها
– قطر لایهها
– راستای الیاف متناسب بر مبنای طولی تیر بتنی
– جنس ، عرض و طول کامپوزیت
– دکوراسیون لایهها
– سایر نشانههای مرتبط به ویژگیهای تیر بتنی مانند استقامت فشاری
مزایای استفاده از کامپوزیتهای FRP جهت تقویت تیرهای پل
– دارای مقاومت کششی زیاد
– ارتقا تحمل ظرفیت خمشی در پلها
– ارتقا ظرفیت برشی در تیرهای پل در مقابل تکیهگاهها که مشکل برشی وجود دارد.
– باتوجه به قابلیت بینظیر الیاف اف آر پی افزایش حالتپذیری در مقاوم سازی صورت میگیرد.
– مقرونبهصرفه
– نصب تجهیزات به روشهای سنتی و با سهولت
– ارتقا تقویت و مقاومت نهایی بهاندازه 40 تا 97 درصد
– استفاده از مصالح FRP در قسمت کششی سختی را 17 تا 79 درصد ارتقا میدهد.
– کنترل ترکخوردگی، مهارکردن ترکهای ایجاد شده و جلوگیری از پیشرفت آن
– پیشگیری از زنگزدگی و خوردگی
افزایش ظرفیت برشی تیرهای پل با استفاده از مواد FRP
لازم به ذکر است بدانید تیرهای بتنی مقاومت و استحکام برشی کمی دارند و به همین خاطر باعث شده تا ترکهای برشی خصوصاً در قسمت تکیهگاه که دارای ماکزیمم برش هستند میشود. جهت افزایش تحمل برشی در تیرها موارد زیر را باید رعایت کنید:
– میتوان از الیاف frp بهصورت گسسته و یا بهصورت پیوسته استفاده کرد.
– الیاف اف آر پی باید به حالت قائم و راستا به حالت عمود بر روی تیر نصب شود.
– جهت جبران ضعف برشی تیرها، الیاف FRP را باید در محدوده تکیهگاه نصب کرد.
کنترل ترک ایجاد شده و جلوگیری از گسترش آن با استفاده از مواد FRP
بادقت به کمبود آستانه تحمل برشی و خمشی در تیرها عموماً دو مدل ترک در آنها به وجود میآید که در ادامه به آنها میپردازیم:
ترک برشی: به حالت مایل و اغلب در محدوده تکیهگاه
ترک خمشی: به روش قائم و حالت عمود در جهت میلگردهای طولی
نکته مهم: در مجموع برای کنترل توسعه ترکها، الیاف اف آر پی باید عمود در جهت ترکها متصل شوند.
کاربرد FRP در تیرهای بتنی
در ادامه به انواع تیرهای بتنی که میتوان با frp مقاوم سازی کرد اشاره میکنیم:
– تیرهای بتنی مسلح
– ارتقا حالتپذیری تیر
– مهارکردن عرض ترکها
– تیرهای بتنی پیشتنیده
– ارتقا استحکام برشی تیر
– تیرهای بتنی پیشساخته
– ارتقا استحکام خمشی تیر
– افزودن به کاربری و عمر مفید
– آسان بودن کاربر در نصب و اجرا
– قابلیت ترمیم پس از تخریب و خوردگی
– ارتقا استحکام و سختی در مقابل خوردگی
– ویژگیهای مدل مقاوم سازی اف آر پی frp
– در مقایسه با روشهای دیگر از هزینه مناسبی برخوردار است.
– کم بودن ضخامت الیاف FRP و نداشتن تغییر چشمگیر در اندازه تیر بتنی
چسب FRP و کاربرد در تیرهای بتنی
در بازار امروزه چسبهای بسیار قدرتمندی وجود دارد که با استفاده از آنها میتوان انواع مصالح اف آر پی، لمینت و ورقهای FRP را چسباند. جالب است بدانید مقاومت رزینها و چسبها از مقاومت بتن بیشتر بوده و به همین خاطر در بیشتر موارد عوامل شکست در بتن اتفاق میافتد و ترک خوردن یا شکست در لایه زیرین چسب خیلی کم اتفاق میافتد. فقط در حالت استفاده از چسب نامتناسب برای چسباندن مصالح اف آر پی یا اجرای نامناسب ممکن است در سیستم بارگذاری و لایه زیرین چسب اتفاق رخ دهد. این رخداد در سطح مشترک چسب و الیاف اف آر پی یا چسب و بتن پیش میآید.
نوع سازه | پل |
---|---|
نوع مصالح | بتنی |
المان سازهای | تیر |
درخواست کارفرما | تقویت تیر |
مراحل اجرای مقاوم سازی تیر بتنی با FRP
برای اینکه بتوانید بهترین اجرا را برای مقاوم سازی سازهها داشته باشید باید ابتدا نکات ایمنی را رعایت کرده و سپس تمامی تجهیزات را در دسترس خود قرار دهید تا بهراحتی و در کمترین زمان بتوانید از آن استفاده کنید. مراحل اجرای مقاوم سازی تیرهای بتنی با الیاف اف آر پی به روش زیر است:
1. ابتدا باید سطح بتن که قرار است الیاف اف آر پی بر روی آن بارگذاری شود آماده شود. قبل از چسباندن ورقههای اف ار پی با استفاده از رزین اپوکسی بر روی سطح بتن باید مراحلی طی شود تا به نتیجه مقاوم سازی کمک کند. به همین خاطر اگر الیاف frp بر روی سطوح ناهموار متصل شوند باعث کشش آنها شده و بنابراین تنشهای جداشونده به وجود میآید و این مشکل ممکن است باعث جداشدن اف آر پی از سطح بتن شود.
به همین خاطر سطح موردنظر که قرار است مقاوم سازی شود باید از هر نظر مورد تأیید باشد و تمامی ناهمواریهای سطوح ساب شوند تا به طور کامل یکدست شود. همچنین بتن باید عاری از هرگونه آلودگی و ذرات کوچک باشد. (با استفاده از استون میتوانید سطح بتن و الیاف اف آر پی را تمیز کنید.)
2. سپس باید سطح الیاف را عاری از هرگونه گردوغبار، چربی، قطعات کوچک و اضافی، چربی، گریس و انواع المانهای اضافی باید پاکسازی کرد. (هشدار: اگر سطح ورقههای frp را بدون پاکسازی شروع به مقاوم سازی کنید ممکن است الیاف FRP در کمترین زمان از چسبها جدا شود.)
3. برای متصل کردن الیاف اف ار پی به سطح تیر بتنی باید مراحل اتصال را از مرکز اف آر پی شروع کرد و تا اینکه به لبه ورقهها امتداد یابد.
4. حال باید سطح بتن و دو طرف سطح الیاف اف آر پی را آغشته به رزین اپوکسی کنید و در آخر با تمرکز ورقهها را به بتن بچسبانید.
4. سپس برای خارجکردن حبابهای ایجاد شده با استفاده از رول یا غلتک بر روی سطح الیاف بکشید تا به طور کامل frp ها به سطح بتن متصل شود.
نکات استفاده از مصالح FRP برای مقاوم سازی تیرهای پل
– برای بهکارگیری از مصالح اف آر پی میتوان به حالت پیوسته (ورقههای frp) و به حالت گسسته (نوارها و میلگردهای frp) استفاده کرد که عموماً بهتر است بهصورت پیوسته از آن استفاده نکنید؛ به دلیل آنکه بهکلی تمام سطح بتن را پوشش میدهد و اجازه نفس کشیدن بهاصطلاح هواخوری به بتن را نمیدهد.
– حالت گسیختگی مناسب بهصورت گسیختگی خمشی بوده چونکه مود حالتپذیر است و جالب است بدانید گسیختگی در آن به طور اتفاقی رخ نمیدهد. به همین سبب مقاوم سازی باید به صورتی باشد که تقویت برشی بیشتر از تقویت خمشی باشد. به همین خاطر هر زمان مصالح اف آر پی برای تقویت خمشی تیر استفاده شوند باید تیر تقویت برشی شود.
انواع روشهای مقاوم سازی تیر بتنی با FRP
تیرهای بتنی اعضای سازهها هستند که اغلب بهصورت افقی در سازه قرار گرفته و بارهایی که بهصورت قائم بر محور بارگذاری شدهاند را به تکیهگاهها که عموماً ستون هستند انتقال میدهد. به دلیل بارهای واردشده تیرهای بتنی تحتتأثیر خمش قرار میگیرند و در بخشهای مختلف آن، تنش کششی و فشاری رخ میدهد. در زمان خمش که قوس تیر به سمت پایین حرکت کرده، تارهایی که به سمت بالا هستند تحتفشار قرار گرفته و تارهایی که به سمت پایین هستند تحتتأثیر کشش قرار میگیرند.
مقاوم سازی تیر بتنی با استفاده از مصالح پلیمری FRP
مشکل جداشدگی کامپوزیت در کمترین زمان از سطح بتن بعد از متصل شدن آن برای مقاوم سازی و در اصل باربری یکی از پر معضلترین مشکلات در استفاده از این نوع ماده باهدف استحکام سازی و بالابردن تقویت سازههایی که از جنس بتن هستند که بهعنوان محدودیت مهم در بهرهبرداری تمام از ظرفیت کامپوزیتهای اف آر پی FRP مشخص بوده است. حالت جدید نو آوردن شیارزنی برای اولینبار در جهان مشکلات ناشی از گسستگی ورق اف آر پی را بهاندازه قابلاندازهگیری شده کم کرده است.
افزایش ظرفیت خمشی تیرهای پل با استفاده از مواد FRP
همانطور که میدانید یکی از ضعفهای رایج تیرها در دهانههای بلند پلها از کمبود ظرفیت خمشی برخوردار است. تیرهای بتنی به دلیل کم بودن نسبت ضخامت و ارتفاع به دهانه تیر در مرکز دهانه خیز رخ میدهد؛ بنابراین به دلیل برای ارتقا ظرفیت خمشی تیرها در ورقههای اف آر پی در مرکز دهانه تیر و در مسیر طولی متصل میشوند.
مقاومسازی برشی تیر بتنی با بهکارگیری از ورقههای FRP
مقاومسازی برشی تیر بتنی با نوارهای FRP و یا برگههای آن در جهتهای متفاوت، بخصوص 45 درجه برای نظارت شیارهای برشی در تعداد لایههای متفاوت یا چند لایه عمود برهم با زاویه متفاوت انجام داد. مثلاً زاویه 90درجه
مقاومسازی خمشی تیر بتنی به وسیله ورقههای FRP
یکی دیگر از مشکلات در استفاده بهینه frp ازهمگسیخته شدن برقآسای کامپوزیت از روی بتن بعد پیوند بابت مقاومسازی و استوار سازی سازههای بتنی است. این روش بهمنظور مانعی جدی در نتیجه بخش بودن بیعیب و نقص از کامپوزیتهای اف آر پی(FRP) مطرح بودهاست . شیوه امروزی خلقشده به نام شیوه شیارزنی اختلالات حاصل ازهمگسستگی ورق FRP را تا حد مطلوب کم کردهاست.
انواع تیرهای بتنی که با FRP مقاومسازی میشود شامل
– تیر بتنی پیشتنیده
– تیرهای بتنی پیشساخته
– تیر بتنی مسلح
مزایای روش مقاومسازی تیر بتنی توسط FRP
– عدم وقفه کاربری در زمان اجرای مقاومسازی با FRP
– ضخامت کم لایههای FRP (در حد میلیمتر)، سبب میشود استفاده از آنها در مقاومسازی سازه، فضای زیادی نداشته باشد.
– وزن مصالح FRP بسیار مناسب است و کاملاً مناسب اهداف مقاومسازی میباشد.
– افزایش شکلپذیری تیر
– ضخامت کم ورقههای FRP و عدمتغییر قابلتوجه در ابعاد تیر
– افزایش هزینه پایین نسبت به شیوههای دیگر
– مقاومت در برابر ضربهها
– نظارت عرض شیار
– بهسازی حاصل از ضربه
– تقویت مقاومتسازی خمشی تیر
– تقویت مقاومتسازی برشی تیر
– کارایی آسان در نصب و اجرا
ویژگی ها
FRP
استیل چوب بتن
قدرت انبساط 170 تا 270 450 LOW 2 تا 5
قدرت شکل گیری 205 تا 240 450 80 3 تا 5
تراکم 1.550 7.500 200تا 1400 2.200
رسانایی حرارتی 0.57 46.55 0.04 تا 0.15 0.8
انواع مودهای شکست تیر بتنی مقاومسازی شده با frp مصالح کامپوزیتی اف آر پی FRP
در نظر داشته باشید که برگزیدن شیوهای متناسب برای مقاومسازی تیر بتنی با frp با توجه به انواع مودهای گسستگی برشی و خمشی انجام میشود .
بنابراین آشنایی کامل و فهمیدن درست این مودها و نظارت تحلیلی و نمایش روابط موردپسند برای بررسی و برنامهریزی سیستم مقاومسازی مهم هست.
انواع مودهای گسستگی خمشی
– گسستگی حاصل از خردشدگی بتن در ناحیه تحتفشار
– گسستگی حاصل از بریدگی ورق FRP
انواع مودهای گسستگی برشی
– گسستگی برشی با بریدگی ورق FRP
– گسستگی برشی بدون بریدگی ورق FRP
– گسستگی برشی حاصل از نبودن پیوند یا چسبندگی ورق FRP
موارد لازم مقاوم سازی تیر بتنی با استفاده از الیاف FRP چیست؟
تیرهایی که از جنس بتن هستند میتوانند به دلیل طراحی اشتباه، اجرای غیراصولی، خرابشدن (کرم انداختن) بتن، تغییر کاربری، ارتقا مقاومت در مقابل بارهای وارد و کمشدن و پیشگیری از تخریب میلگردها میتوان از ورقههای اف آر پی برای مقاوم سازی و بازسازی استفاده کرد.
مشکل اساسی الیاف FRP در مقاوم سازی تیرهای بتنی چیست؟
جداشدن کامپوزیت از سطح بتن بعد از متصل شدن آن برای مقاوم سازی و در اصل باربری یکی از واجبترین مشکلات در بهرهگیری از این ماده باهدف استحکام سازی سازههای بتنی است. همچنین بهعنوان مانعی مهم در سود بردن کامل از تحمل کامپوزیتهای اف آر پی frp موردتوجه بوده است.
موارد مقاوم سازی تیرهای بتنی با استفاده از FRP کدام است؟
مقاوم سازی برشی، خمشی، پیچشی و ترکیب آنها درون تیرهای بتنی میتوان از الیاف اف ار پی به حالت شیت، لمینت و یا در گزینههایی از میلگردها در روشهای متنوعی بارگذاری میشود.
تقویت خمشی و برشی المان و کاربرد FRP در تیرهای بتنی
– کمشدن از عرض ترکهای موجود در پوششهای بتنی با کمک کشش ثانویه تشکیل شده در ورقههای frp
– کمشدن از سرعت خوردگی
– عمر طولانی و مفید
– استحکام سازی و تقویت تیرهای بتنی با frp جهت تأمین آببندی تمام شده المانها
– تقویت تیرهای بتنی با اف ار پی جهت تأمین فضای عدم رسانایی الکتریکی
– حفاظت از تیرهای بتنی به دلیل تشکیل پوشش نارسانای الکتریکی
– داشتن چگالی در حدود 20 درصد فولاد
– داشتن نسبت بالا مقاومت به وزن
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد الیاف FRP به PDF زیر مراجعه کنید:
نقش مقاوم سازی تیر بتنی با frp در ساختمان
تیرهای بتنی در سازههای مختلف اعم از ساختمانها کاربرد بسیاری داشته و دارای وظایفی هستند که در ادامه به آنها میپردازیم. لازم به ذکر است بدانید تیرهای بتنی وظیفه دارند نیروهای سنگین و جانبی دیافراگم را به ستونها انتقال دهد. به همین خاطر یکی از بخشهای مهم در سازهها بهحساب میرود.
آسیب و شکستهای ترد در این المانها به مشکلات زیادی در سازهها تبدیل میشود که باید از آنها جلوگیری شود. در سازههایی که وجود دارند به دلیل تخمین نزدن درست نیروهای وارد شده بر سازهها مانند نیروی زلزله مشکل نبود مقاومت و استحکام در تیرهای بتنی دیده میشود. جالب است بدانید همانطور که با استفاده از الیاف FRP میتوان انواع ساختمانها را مقاوم سازی کرد به همین سبب میتوان تیرها را هم توسط ورقههای اف آر پی مقاوم سازی کرد.
نکات مهم در هنگام در مقاوم سازی تیر بتنی با اف ار پی
کاربران گرامی همانطور که در جریان هستید اصل اول تمام کارها رعایت کردن نکات ایمنی و بهداشت آن حرفه است. به همین سبب قبل از انجام عملیات مقاوم سازی باید به نکات زیر توجه لازم را داشته باشید. برای اینکه بتوانید بهترین اجرا را داشته باشید باید از تمرکز بالا و تجهیزات مناسب برخوردار باشید. همچنین تمیزی محیط و تکمیل بودن ایمنی اپراتور به بهرهوری مقاوم سازی کمک میکند. به همین خاطر باید از تجهیزات ایمنی مانند دستکش، ماسک، عینک ایمنی، لباس کار و… استفاده کنید.
نمایندگی مقاوم سازی تیر بتنی با FRP
اجرای FRP به مهارت خاص نیاز دارد و حتما باید توسط افراد با تجربه اجرا شود زیرا فرایند مقاوم سازی بسیار حساس است و هرگونه اشتباه در آن خسارات جانی و مالی زیادی به دنبال خواهد داشت. گروه تیک سازه با سابقه ای طولانی در مقاوم سازی سازهها اقدام به پرورش نیروهای متخصص در این زمینه نموده است و شما عزیزان میتوانید با خیال راحت مقاوم سازی سازههای خود را به ما بسپارید.
تیک سازه در شهرهای مختلف ایران ازجمله: تهران، کرج، مشهد، اصفهان، کیش، قشم، بندرعباس، تبریز، ارومیه، مازندران، گیلان، رشت، ساری، آمل، آستارا، شیراز، چهارمحالوبختیاری، عسلویه، شمال، کرمانشاه، یزد، قم، همدان، بوشهر، زنجان، بروجن، قزوین، خرمآباد، بیرجند، سمنان، یاسوج، اردبیل، بجنورد، گرگان، خارک و همچنین نمایندگی مقاوم سازی تیر بتنی با FRP را داراست. برای دریافت مشاوره رایگان و اطلاعات بیشتر در مورد مقاوم سازی با FRP با ما تماس بگیرید.
قیمت مقاوم سازی تیر بتنی با FRP
در مقایسه با سایر روشهای مقاومسازی این روش هزینه کمتری داشته و ازنظر اقتصادی بهصرفهتر است. مثلاً قیمت الیافهای شیشهای GFRP کمترین قیمت را داشته و الیافهای کربنی قیمت بیشتری دارند. ولی کارایی بسیار مناسب الیاف کربنی مثل سختی زیاد، مقاومت کششی زیاد، وزن پایین و… امتیاز و کارایی آنها را بالابرده است.
کارشناس فروش 1: 09204103300 | کارشناس فروش 2: 09204105500 | کارشناس فروش 3: 09204106600 | کارشناس فروش 4: 09204107700
4 دیدگاه ها