تجربه خریدی امن با تیک‌سازه

رفتن به فروشگاه
خدمات اف آر پی FRP

مقاوم سازی بتن

مقاوم‌ سازی بتن

امروزه مقاوم‌ سازی بتن با توجه به نیاز به افزایش باربری، تحمل بارهای وارده، مشکلات اجرایی، رفع خطاها در طراحی سازه و تغییر در کاربری موردتوجه مهندسان قرارگرفته است.

از زمان‌های گذشته تاکنون با توجه به سطح دانش و مصالح موردنیاز روش‌های گوناگونی برای مقاوم سازی ساختمان‌های بتنی ایجادشده است که شامل ژاکت بتنی، ژاکت فولادی، دیوار برشی، جداسازها و کامپوزیت‌های frp است که با گذر زمان و پیشرفت علم استفاده از کامپوزیت‌های آف آر پی جهت مقاوم سازی ساختمان‌های بتنی که مزیت بالایی نسبت به سایر روش‌های سنتی دارد موردتوجه قرارگرفته است.

مقاوم سازی با frp ساختمان‌های بتنی با استفاده از کامپوزیت‌های اف آر پی یکی از روش‌های جدید مقاوم سازی که جایگزین روش‌های قدیمی مانند ژاکت‌های فولادی است.

تقویت سازه‌ها با استفاده از سیستم‌های الیاف frp به‌صورت پوشش بیرونی بر روی مواردی ازجمله: تیرها، دال‌ها، ستون‌ها، دیوارها، اتصالات، دودکش‌ها، طاق‌های گنبدی شکل، تونل‌ها، سیلوها، لوله‌ها و … است.

مقاوم سازی ساختمان در علم مهندسی عمران به معنای بالا بردن مقاومت یک سازه در برابر نیروهای وارده است.


برای مقاوم سازی بتن با شماره روبه‌رو تماس حاصل فرمایید:  tiksaze.com – [email protected]

کارشناس فروش 1: 09202752100 | کارشناس فروش 2: 09204405400


عکس نمایندگی مقاوم سازی بتن در ایران


برای خرید تجهیزات مقاوم سازی کلیک کنید


مقاوم سازی چیست؟

مقاوم سازی ساختمان جهت بالا بردن مقاومت ساختمان در برابر نیروهای وارده و یا عوامل محیطی است.

از طرف دیگر بسیاری از سازه‌ها بتن آرامه موجود در دنیا در اثر تماس با سولفات‌ها، کلریدها و سایر عوامل خورنده دچار آسیب و خرابی می‌شوند که تعمیر و بازسازی این سازه‌ها هزینه‌های زیادی به دنبال دارد که با بررسی دقیق می‌توان هزینه‌های مقاوم سازی را پایین آورد.


چرا مقاوم سازی بتن بسیار اهمیت دارد؟

همه ما در فکر این هستیم در ساختمانی زندگی کنیم که مقاوم باشد و در اثر خطراتی مانند زلزله استحکام خود را حفظ کند و تخریب نشود که مقاوم سازی، مقاومت یک سازه را بالا می‌برد و عمر یک ساختمان را بالا نگه می‌دارد.


مزایا و خصوصیات مقاوم سازی ستون بتنی با frp

* افزایش مقاومت خمشی ستون

* افزایش مقاومت برشی ستون

* افزایش مقاومت در برابر خوردگی

* افزایش دوام و عمر

* کنترل گسترش ترک و عرض ترک

* سهولت در اجرا

* افزایش شکل‌پذیری


سازه بتنی چیست؟

امروزه برای ساخت ساختمان‌ها، پل، سد و یا هر نوع پروژه‌ای عمرانی، ابتدا مهندسان به طراحی نقشه‌ها و بررسی جزییات مکان اجرای نقشه می‌پردازند و زمین موردنظر تائید می‌شود و کار ساخت ساختمان آغاز می‌شود.


انواع ساختمان‌ها جهت مقاوم سازی به شرح زیر است:

1- مقاوم‌ سازی بتن و ساختمان‌های بنایی:

ساختمان‌های بنایی به ساختمان‌های گفته می‌شود که به‌جای تیر و ستون، دیوارها وظیفه تحمل بار و انتقال آن را به زمین رادارند. از این سازه‌ها در قدیم استفاده می‌شده است؛ که این ساختمان‌ها نیاز به مقاوم سازی دارند که راهکار زیادی جهت مقاوم سازی ساختمان‌های بنایی وجود دارد.

2- مقاوم‌ سازی بتن و ساختمان ترک‌خورده:

وجود ترک در ساختمان نشان‌دهنده خرابی و مشکل در ساختمان است.

ترک‌ها در ساختمان‌ها متفاوت هستند، ترک می‌تواند سازه ایی باشد و هم غیر سازه‌ای باشد. ترک غیر سازه‌ای را می‌توان به‌راحتی رفع کرد اما ترک سازه‌ای که ناشی از نشست ساختمان و یا مقاومت کششی، خمشی، برشی ضعیف المان‌ها ظاهر می‌شود. حتماً باید آنالیز و سپس راهکاری مناسب برای آن پیدا شود. راهکار مقاوم سازی ساختمان ترک‌خورده باید بازرسی دقیق و بررسی علت وقوع ترک باشد.

3- مقاوم سازی ساختمان‌های خشتی

این نوع خانه‌ها بیشتر در روستا یا مناطقی که بافت قدیمی دارند هستند که باید حداقل شرایط جهت مقاوم سازی را داشته باشند. برخی از خانه‌های قدیمی به علت قدمت طولانی ارزش تاریخی دارند که مقاوم سازی آن‌ها باید با حساسیت بیشتری انجام شود.

4- مقاوم سازی اسکلت فلزی و بتنی:

سازه‌های جدید از مجموعه تیرها، ستون‌ها، سقف‌ها و دیوارها ساخته می‌شوند که همه این قسمت‌ها به‌گونه‌ای به هم متصل می‌شوند و درنتیجه اسکلت یک سازه را ایجاد می‌کنند که این ساختمان‌ها بر اساس نوع کاربری و ظرفیت بار مناسب، طراحی و ساخته می‌شوند.

گاهی به دلیل تغییر کاربری سازه ممکن است بار اضافی به سازه وارد شود.

مقاوم سازی سازه فلزی و همچنین مقاوم سازی اسکلت بتنی با استفاده از مصالح سازگار و بررسی المان‌ها انجام شود.


عکس روش های مختلف مقاوم سازی بتن


برای خرید الیاف frp کلیک کنید.


مزایای سازه‌های بتنی

* اسکلت بتنی به دلیل شکل‌پذیری بالایی که دارد در تمام پروژه‌ها ازجمله پل و ساختمان‌سازی استفاده می‌شود.

* بتن آرامه در برابر آتش مقاوم هستند و زمان زیادی می‌برد تا فولاد داخلی بتن در برابر حرارت تغییر شکل دهد و از بین برود.

* اجرای اسکلت بتنی در مقایسه با اسکلت فلزی از ظرافت، تخصص و حساسیت کمتری بهره‌مند‌است و مهندسان باتجربه آن را اجرا می‌کنند.

* دوام اسکلت فلزی بستگی به ساخت آن‌ها در کارخانه، استفاده از اتصالات پیچ و مهره و انجام آزمایش آزمودن جوش است؛ که باعث بالا رفتن هزینه ساخت و مقاوم سازی می‌شود.

* طول عمر سازه‌های بتنی از دیگر سازه‌ها بیشتر است.

مقاوم سازی سازه بتنی با استفاده از کاشت میلگرد:

یکی از روش‌های مقاوم سازی سازه بتنی استفاده از کاشت میلگرد در سازه است که کاشت میلگرد در بتن سخت به چند منظور انجام می‌گیرد.

کلیک کنید و این مطلب را هم ببینید:
اجرای FRP در یزد

* میلگرد ریشه ستون و دیوار برشی بر روی فونداسیون

* میلگردهای دوخت برای اتصال بتن قدیم و جدید در کف سازی‌ها و سقف‌های باربری جهت اتصال شبکه فولادی به عضو

* میلگرد کششی شناژ در فونداسیون

* میلگرد برای جوش و اتصال براکت یا قطعه فلزی به جسم بتن

در تمامی موارد بالا طول مهاری برای اور لب دو میلگرد، عمق کاشت و قطر سوراخ‌کاری الزامی است.


مقاوم سازی با ژاکت فلزی:

هنگامی‌که روش ژاکت بتنی به دلیل نبود فضای مناسب برای تقویت اعضا غیرممکن است، یا زمان مناسب برای خشک شدن و کیورینگ (عمل‌آوری بتن) و بارگذاری بتن در برنامه تعمیراتی دیده نشده باشد و یا اعضای کششی مانند تیر و پوتر بتنی نیاز به تقویت داشته باشد، می‌توان از غلاف، تسمه یا ژاکت فلزی استفاده کرد.


کرگیری جهت مقاوم سازی بتن چیست؟

کر در زبان انگلیس به معنای هسته یا مغزه است. عملیات کرگیری به معنای ایجاد یک حفره یا خارج کردن قسمتی از بتن به شکل استوانه‌ای است. درواقع کرگیری به معنای گرفتن مغزه از یک ماده است. بتن یکی از مصالح خیلی مهم در امر ساخت‌وساز‌است که از آن برای ساخت سازه‌های مانند پل‌ها، ساختمان‌ها، تونل‌ها و … استفاده می‌شود، در عملیات کرگیری از دستگاه‌های مختلفی استفاده می‌شود.

عوامل بسیار خاصی وجود دارد که می‌تواند نتایج آزمایش مغزه گیری را تحت تأثیر قرار دهد که شامل موارد زیر است.

* قطر مغزه

* نسبت طول به قطر

* جهت مغزه گیری

* حضور آرماتور در داخل مغزه

* سطح مقاومت بتن


راهکارهای مقاوم سازی دال بتنی

·  افزایش ضخامت دال بتنی

در برخی مواقع به دلیل افزایش بار وارده بر دال بتنی، ضعف در طراحی دال، خوردگی آرماتورهای فولادی و یا وجود ترک در دال بتنی از روش افزایش ضخامت می‌توان برای تقویت دال بتنی استفاده کرد.


مراحل مقاوم سازی دال بتنی به روش افزایش ضخامت دال:

* برداشتن کاور بتن

* تمیز کردن آرماتورهای فولادی با استفاده از برس سیمی و یا روش‌های دیگر

* استفاده از پوشش ضد خوردگی با پایه اپوکسی بر روی میلگردها

* درصورتی‌که میزان خوردگی در آرماتورها بالا باشد، آرماتورهای فولادی جدید، طراحی و به دال اضافه شود.

* لایه‌ای از مواد اپوکسی بر روی بتن قدیم، زده شود و از چسبندگی دال موجود با بتن مسلح جدید اطمینان حاصل کنید.

* قبل از خشک شدن اپوکسی، بتن جدید و ضخامت موردنیاز اجرا گردد. به‌منظور جمع شدگی در بتن می‌توان از مواد افزودنی مناسب استفاده کرد.


ضعف‌های سازه‌های بتنی چیست؟

1- ایجاد ترک‌های کج در هسته بتن

2- ورقه ورقه شدن هسته اصلی بتن در اثر زلزله

3- جداشدگی پوشش بتن

4- پدیده کمانش در آرماتورهای طولی

5- جدا شدن میلگردها از محل اولیه

6- ایجاد ترک برشی در محل گره ها و محل اتصال تیرستون


روش‌های مقاوم سازی بتنی با به‌کارگیری الیاف FRP

مقاوم سازی با استفاده از کامپوزیت‌های اف آر پی روش نسبتاً جدید است، مصالح FRP خواص فیزیکی مناسبی دارندکه می‌توان به مقاومت کششی بالا و ضخامت و وزن کم آن‌ها اشاره کرد.

در ستون‌های بتنی استفاده از FRP علاوه بر ظرفیت برشی ستون، مد گسیختگی آن را از حالت برشی به خمشی تغییر داده و شکل‌پذیری را به مقدار قابل‌توجهی افزایش می‌دهد.


انواع روش‌های مقاوم سازی ساختمان‌های بتنی

* مقاوم سازی ساختمان‌های بتنی با استفاده از افزودن دیوار برشی پرکننده (ADDING INFILL SHEAR WALL)

در بین انواع روش‌های مقاوم سازی، افزودن دیوارهای پرکننده بتن مسلح بهترین روش است. با نصب دیوارهای پرکننده RC ظرفیت باربری و سختی سازه افزایش می‌یابد.

در این روش مقاوم سازی دیوارهای جداکننده موجود در ساختمان برداشته می‌شود و به‌جای آن‌ها دیوارهای برشی بتن مسلح با مقاومت بالایی ساخته می‌شود. در این روش دیوارهای برشی بخش عمده‌ای از بارهای زلزله را تحمیل کرده و تغییر مکان ساختمان را محدود می‌کنند.

* مقاوم سازی ساختمان‌های بتنی با استفاده از سیستم جداساز پایه (BASE ISOLATION)

جداسازی سازه باید از فونداسیون شروع شود، این نوع سیستم مقاوم سازی ساکنین و زیرساخت‌ها را از آسیب‌های ناشی از زلزله حفظ می‌کند و هزینه‌های مقاوم سازی را کاهش می‌دهد.

استفاده از سیستم جداسازی پایه قدمت صدساله دارد و به دوران باستان برمی‌گردد، نصب قطعات چوب بین فونداسیون و دیوارهای ساختمان یکی از تکنیک های ایجاد مقاومت در برابر زلزله بوده که درگذشته در برخی از مناطق به کار گرفته می‌شده است.

* مقاوم‌ سازی بتن و ساختمان‌های بتنی با استفاده از کاهش جرم سازه (MASS REDUCTION)

در این روش با حذف یک یا تعداد بیشتری از طبقات ساختمان را می‌توان مقاوم سازی نمود. به‌بیان‌دیگر می‌توان گفت کاهش جرم سازه مقدار نیروی جانبی وارد به سازه را کاهش می‌دهد و می‌توان از این طریق ساختمان را تقویت کرد.

* مقاوم سازی ساختمان‌های بتنی با استفاده از کامپوزیت‌های پلیمری FRP

این روش یکی از جدیدترین روش جهت مقاوم سازی ساختمان‌های بتنی است.

در این روش برای مقاوم سازی سازه‌های ضعیف مانند تیرها، ستون، دیوار برشی، دال، فوندانسیون و انواع اتصالات استفاده می‌شود.

کامپوزیت‌های FRP از ترکیب الیاف پلیمری و انواع رزین مانند رزین اپوکسی، رزین فنولیک و … تشکیل‌شده است که الیاف پلیمری از جنس شیشه و کربن در صنعت مقاوم سازی کاربرد بیشتری دارند که الیاف پلیمری آغشته شده به رزین اپوکسی به قسمت بیرونی اعضای آسیب‌دیده چسبانیده می‌شوند و باعث بالا رفتن مقاومت برشی، مقاومت فشاری، مقاومت خمشی، افزایش شکل‌پذیری و باعث محافظت ساختمان‌ها در برابر حملات شیمیای و خوردگی می‌شود.

کلیک کنید و این مطلب را هم ببینید:
پوششFRP

* مقاوم‌ سازی بتن و ساختمان‌های بتنی با استفاده از روش ژاکت بتنی

ابتدا سوراخ‌های با فواصل معین در قسمت ضعیف بتنی ایجاد می‌شود، سپس یک مش فولادی با آرماتورهای آجدار در اطراف عضو قرار می‌دهند، سوراخ‌های ایجادشده توسط چسب اپوکسی پر می‌شوند و سپس آرماتورها به‌صورت کج یا L در داخل آن قرار می‌دهند و سپس قالب‌های در اطراف عضو قرار می‌دهند و توسط بتن پر می‌کنند. از این روش برای مقاوم سازی اجزای سازه‌ای بتنی ضعیف مانند تیر، ستون، فوندانسیون و دیوار برش جهت افزاش مقاومت برشی، فشاری استفاده می‌شود.

*مقاوم‌ سازی بتن و ساختمان‌های بتنی با استفاده از روش ژاکت بتنی

مقاوم سازی با استفاده از ژاکت فولادی باعث مقاومت برشی، مقاومت خمشی و شکل‌پذیری سازه می‌شود. در این روش ورق‌های فولادی با استفاده از بولت به عضو آسیب‌دیده متصل می‌شوند. از مزایایی استفاده از این روش نسبت به ژاکت فولادی نیاز نداشتن به قالب‌بندی، افزایش ابعاد کم، افزایش وزن کمتر نسبت به ژاکت بتنی و سرعت اجرای بالاتر است.

* مقاوم‌ سازی ساختمان‌های بتنی با استفاده از بادبندها

استفاده از بادبندها در برابر زمین‌لرزه بسیار مؤثر است و باعث می‌شود تا نیاز سازه به شکل‌پذیری کاهش یابد. اگر بادبندها از مقاومت لازم برخوردار باشند تا پایان وارد شدن نیروی جانبی مقاومت کرده و مانع از خرابی و آسیب‌دیدگی تیر و ستون و دیگر اعضای سازه‌ای می‌شود.

* مقاوم سازی ساختمان‌های بتنی با استفاده از دیوار برشی

استفاده از دیوار برشی باعث افزایش سختی ساختمان می‌شود. همین امر سبب افزایش ظرفیت تحمل بار ثقلی و افزایش تحمل نیروهای زمین‌لرزه می‌شود، دیوارهای برشی نسبت به دیگر اعضای سازه مانند تیر و ستون حجیم‌تر می‌شوند تا تحمل سختی بالایی را داشته باشند.

* مقاوم‌ سازی بتن و سازه‌های بتنی

مقاوم سازی سازه‌های بتنی ممکن است با معضلاتی روبه شوند و یکی از معایب اجرا، سازه‌های بتنی صرف نیروی کار جهت تهیه بتن در کارگاه و عدم ساخت قطعات در کارخانه و جلوگیری از نیروی انسانی در فرایند ساخت قطعات است.

* مقاوم سازی با روش ابعاد، تیر، ستون و فونداسیون سازه

قسمت‌های یک سازه بتنی را می‌توان با استفاده از روکش بتنی یا فولادی تقویت کرد. این کار باعث پوشش بتن و میلگردها می‌شود و مقاومت فشاری و برشی سازه را افزایش می‌دهد. با این کار ظرفیت و میزان تحمل سازه بتنی در برابر بارهای جانبی و لرزه تقویت می‌شود.

* تکنیک پس کشیدگی یا پیش تنیدگی

یکی از روش‌های دیگر جهت مقاوم سازی بتن، تکنیک پس کشیدگی یا پیش تنیدگی است که یکی از روش‌های سنتی است از این روش برای پیش‌تنیده کردن سازه‌های مسلح استفاده می‌شود که با عمل کشش، ظرفیت باربری سازه بیشتر می‌شود و سازه تقویت می‌شود.

* مقاوم سازی با استفاده از سیستم‌های جاذب انرژی

با استفاده از سیستم جاذب انرژی، انرژی حاصل از حرکات نیرومند زمین جذب می‌شود و به سازه اجازه خارج شدن را نمی‌دهد که باعث می‌شود مقاومت سازه در برابر ضربه‌ها و زمین‌لرزه بیشتر شود و احتمال تخریب سازه خیلی کمتر شود.


عکس قیمت مقاوم سازی بتن

علت مقاوم سازی سازه‌های بتنی چیست؟

1- وجود اشتباهات در طراحی و اجرا

2- از بین بخشی از سازه به دلیل فرسودگی میلگردهای فلزی

3- تغییرات در کاربری ساختمان

4- در برخی موارد کیفیت ساخت به دلایلی پایین می‌آید و باعث ایجاد مشکلاتی می‌شود و لازم است مقاوم سازی بتن شود.


برای خرید انواع چسب frp کلیک کنید.


اجرای مقاوم سازی بتن

همان‌طور که می‌دانید مقاوم‌ سازی بتن بسیار حساس و دقیق بوده به همین خاطر این کار را نمی‌توان به دست افراد آماتور سپرد و باید از اپراتوران حرفه‌ای کمک گرفت. مجموعه تیک سازه با تشکیل دادن تیمی حرفه‌ای این مشکل را رفع کرده و همه افراد می‌توانند مقاوم‌سازی‌های خود را به تیم تیک سازه بسپارند.


نمایندگی مقاوم سازی بتن

در حال حاضر تیک سازه در شهرهای مختلف ایران ازجمله: تهران، کرج ، مشهد ، اصفهان ، کیش ، قشم ، بندرعباس ، تبریز ، ارومیه ، مازندران ، گیلان ، رشت ، ساری ، آمل ، آستارا ، شیراز ، چهارمحال ، عسلویه ، شمال ، کرمانشاه ، یزد ، قم ، همدان ، زاهدان ، بوشهر ، زنجان ، بروجن ، قزوین ، خرم‌آباد ، بیرجند ، سمنان ، کرمان ، اردبیل ، بجنورد ، گرگان ، خارک ، اهواز ، چابهار ، سنندج ، اراک ، ایلام ، یاسوج و… نمایندگی فروش مقاوم سازی بتن را دارد.


قیمت مقاوم سازی بتن

متقاضیان عزیز اجرای عملیات مقاوم‌ سازی بتن بستگی به چند مورد اعم از نیروی انسانی، سختی کار و سطح کار دارد. به همین خاطر نمی‌توان قیمت ثابتی بر روی این عملیات در نظر گرفت؛ اما تیک سازه در تلاش است تا با نازل‌ترین قیمت محصولات و اجرای خود را عرضه کند. به همین خاطر می‌توانید با تیک سازه در ارتباط باشید تا از بهترین‌ها بهره‌مند شوید.

کاربران گرامی برای دریافت قیمت به‌روز اجرای مقاوم سازی بتن با مجموعه از طریق راه‌های زیر در ارتباط باشید. و وب‌سایت: tiksaze.com

کارشناس فروش 1: 09202752100 | کارشناس فروش 2: 09204405400

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

  1. بازتاب: مقاوم‌سازی با frp با نازل ترین قیمت در سریع‌ترین زمان و ضمانت پس از اجرا با مشاوره رایگان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا