مقاوم سازی پل و زیرساختهای حمل و نقل با FRP
مقاوم سازی پل و زیرساختهای حمل و نقل با FRP
با استفاده از کامپوزیت اف آر پی میتوان انواع مخازن، سازه، ساختمان و… را مقاوم سازی کرد که یکی از بهترین کاربردهای الیاف اف آر پی مقاوم سازی پل و زیرساختهای حمل و نقل با FRP است. الیاف frp به دلیل ویژگی و کاربردهای بسیاری که داشته در انواع عملیاتها میتوان از آن استفاده کرد.
الیاف اف آر پی چیست؟
بهنوعی از کامپوزیتهای تقویت شده یا الیاف پلیمری FRP گفته میشود. الیاف اف ار پی از مزایا و کاربردهای بینظیری برخوردار بوده و به همین خاطر بسیار در بین کاربران بسیار موردتوجه قرار گرفته است. الیاف پلیمری frp از دو بخش الیاف پلیمری و فیبر تشکیل شده است. این محصول دارای چند مدل متفاوت است که باتوجهبه نیازتان و سازهای که دارید میتوانید از آنها استفاده کنید.
مدلهای مختلف FRP عبارتاند از: الیاف اف آر پی شیشه – الیاف اف آر پی کربنی – الیاف اف آر پی بازالت و الیاف اف آر پی آرامید.
الیاف اف آر پی از ویژگی مقاومت، استحکام، شکلپذیری و… برخوردار بوده که باتوجهبه سطح موردنیاز میتوان الیاف را اندازه زد و برش داد. همچنین یکی از مزایای بسیار بینظیر این محصول که اپراتوران را جذب خودکرده است وزن سبک آن بوده که بهراحتی میتوان از آن در مکانهای مختلف استفاده کرد.
فروپاشی و خوردگی زیرساختهای پل بحثی جدید نبوده و از قبل هم این رخ داد وجود داشته که از اهمیت بسیاری برخوردار است. وقتی سازهای دچار خوردگی میشود به عوامل مختلفی بستگی دارد. به طور مثال پوسیدگی زیرساخت پلهای حمل و نقل به آرماتور استفاده شده، فشار بار و ترافیک بر روی پل، عدم اقدام به تعمیرات، نگهداری در مدتزمان کوتاه، استفاده از آرماتورهای غیراستاندارد، عوامل محیطی و خوردگی میلگرد بستگی دارد.
آرماتورهای ساده و معمولی مانند میلگردهای فولادی قابلیت تحمل و کنترل ظرفیت حجم بالای ترافیک را ندارند. به همین خاطر در کمترین زمان دچار آسیب و خوردگی میشود. زیر ساختهای اکثر پلهای کشور دچار پوسیدگی و خوردگی هستند که بهسازی زیر ساختهای بزرگراهها و پلها برای دولت بسیار هزینه بر است.
همانطور که میدانید الیاف کامپوزیتی اف آر پی برای مقاوم سازی سازههای آسیبدیده، فرسوده و بتنی بسیار مناسب بوده و باتوجهبه میزان نیاز به مصالح ساختمانی مقاوم، اهمیت و توجه به الیاف frp به حد چشمگیری افزایش پیدا کرده است. کامپوزیتهای فایبرگلاس کارایی و مقاومت زیر ساختهای حمل و نقلی که در شرایط محیطی نامناسبی قرار دارند که به دلیل عوامل مؤثر بر فرسودگی و خرابی رخداده را میتواند افزایش دهد.
برای خرید انواع الیاف frp کلیک کنید.
الیاف اف آر پی دارای مزایا و کاربردهای بسیاری بوده که در ساخت و مقاوم سازی سازهها، جادهها و دیگر سازههای بتنی استفاده میشود عبارتاند از:
– سهولت در اجرا و نصب
– نسبت بالای مقاومت در برابر خستگی
– مقاومت و استحکام بالا در برابر خوردگی
– هزینههای بازسازی و تعمیر کاهش پیدا میکند.
– در برابر وزن سبک دارای مقاومت بسیار بالایی است.
– مراحل تعمیر و نگهداری با ماندگاری و بسیار بالا و بازده زمانی زیاد
در راستای مقاوم سازی پل و زیرساختهای حمل و نقل میتوان بر روی طیف وسیعی از رخدادها و آسیبهای وارد شده موارد زیر کارکرد.
– تعمیر بتن
– تعمیر نشتی
– بهسازی سازهای
– محافظت و کنترل خوردگی
کارشناس فروش 1: 09204103300 | کارشناس فروش 2: 09204105500 | کارشناس فروش 3: 09204106600 | کارشناس فروش 4: 09204107700
ویژگیها و مزایای مقاوم سازی پل و زیرساختهای حمل و نقل با FRP
– مقاومت کششی و خمشی بینظیر کامپوزیتهای اف آر پی در مقایسه با مصالح فولاد
– الیافهای اف ار پی نسبت به وزن سبکی که دارند از مقاومت بسیار بالایی برخوردار هستند.
– کامپوزیت اف آر پی به دلیل داشتن مقاومت بسیار بالا در برابر خوردگی و حملات دچار آسیب نمیشود و به همین خاطر مناسب استفاده در پلهای معرق در آب است.
– در مکانهایی که دارای فضای نامحدود یا سطوح نامنظم و ناهموار است استفاده از الیاف FRP بهترین گزینه است.
– در هنگام اجرا با بالاترین سرعت میتوان مقاوم سازی کرد و الیاف را نصب کرد.
– در زمان اجرای مقاوم سازی با استفاده از الیاف frp درزها و راههای ارتباطی پلها بسته نمیشود.
– به دلیل سازگار بودن الیاف پلیمری frp با انواع جوهای آبوهوایی، دچار انبساط و انقباض نمیشود.
چه عواملی منجر به مقاوم سازی پلها و زیرساختهای حمل و نقل با frp میشود؟
– در مواقعی که انواع وسایل نقلیه تصادف میکنند.
– یکی از دلیلهای مهمی که باعث بازسازی و مقاوم سازی پلها میشود، عوامل محیطی مانند خوردگی و تخریب فولاد در سازههای فوقانی و زیر سازهها است.
– رخدادن خطا در هنگام طراحی پل، ساختوساز پل و… که باعث پایین آمدن ظرفیت باربری از حد مجاز میشود.
مقاوم سازی اجزای پلها و زیرساختهای حمل و نقل با frp چگونه انجام میشود؟
1. کوله پل: به دیوار حائلی که بهصورت تکیهگاه در طرفین پل بوده کوله پل گفته میشود. کوله هر پل وزن کل سازه موردنظر را تحمل کرده و بار متحمل شده را به فونداسیون انتقال میدهد. الیافهای پلیمری اف آر پی باید در جهت طولی برای مقاوم سازی خمشی و در جهت عرضی برای مقاوم سازی برشی دیوارهای حائل اجرا میشود.
2. پایه یا ستون پل: این جز از پل بهصورت مسلح بوده و به دلیل آنکه بتواند سازه را نگه دارد به زمین متصل میشود. در اغلب سازهها پایه پل بهصورت معرق بوده و در زیر آب قرار دارد، به همین خاطر مقاوم سازی آنها در درون آب بسیار کار دشوار و سختی است.
3. کلاه در پل: مکان قرارگیری کلاه بر روی پایه پل یا کوله پل است. وظیفه کلاه در پل توضیح کردن نیروی وارد شده بر روی ستون و دیوار است. ترتیب آنها به اینگونه است که اول کلاهک و ستون، پایه و ترکیب کلاهک و دیوار است که بهنوعی کوله گفته میشود. در موقعیتی که زبالهها و روان آبها در بالای کلاهک قرار گیرد بهمرورزمان در گذشت مدت طولانی باعث خوردگی آنها میشود.
4. عرشه پل: عرشه پل بهصورت دائمی و ساده از جنس بتن مسلح یا بتن تولید میشود. وظیفه عرشهها نگهداری از قطعات و اجرای فرعی مانند دالها (قسمتی که عرشه اصلی پل را به زمین در دو نقطه زمین متصل خواهد کرد)، بسط اتصال، مسیرهای زهکشی و قسمت پیادهرو هست. امکان دارد عرشه پل از جنس فولاد، بتن، چوب یا ترکیبات آنها تولید شود. جالب است بدانید محبوبترین نوع عرشهها عرشههای بتنآرمه هستند اما تولید اغلب عرشهها به حالت دال بتنی است.
5. نرده پل: نرده در ساخت پل یکی از مهمترین قسمتها در مقاوم سازی با الیاف FRP است. نردهها در قسمت دو طرف عرشه پل قرار میگیرد. مهمترین مزیت نرده پل جلوگیری از سقوط وسایل نقلیه و عابران پیاده است. نردهها ممکن است به دلیل قرارگیری در انواع جوهای آبوهوایی دچار آسیب شده و زنگ بزنند. به همین خاطر یکی از عواملی که میتواند از نردهها در برابر شرایط آب هوا محافظت کند مقاوم سازی با استفاده از الیاف اف آر پی است.
6. قوس پل: قوسهای پل طبق تعداد مفاصلشان که عموماً بین صفر تا سه است مشخص میشود. همچنین تعیین میشود که چه مقدار تنش و بار را به حالت ایمن تحمل کرده و همچنین آن را از چه موادی میتوان ساخت. مقاوم سازی قوسهای پل با استفاده از الیاف پلیمری FRP یکی از بهترین روشهای تقویت و استحکام سازی بوده که به بهبود قدرت، سختی، انعطافپذیری و… قوس پل کمک میکند.
جهت دریافت مقاله مقاوم سازی عرشه پل با اف آر پی کلیک کنید.
انواع گسیختگی پلها
پایهای که بهاصطلاح پل بر روی آن سوار است (درواقع پایه پلها) ممکن است دچار فروپاشی شود که این فروپاشی یا گسیختگی در سه نوع خلاصه میشود:
– گسیختگی برشی یا شکست ترد: گسیختگی از نوع برشی یا شکست ترد عموماً بهصورت ناگهانی اتفاق افتاده و در ضعیفترین ناحیه ستون پل رخداده که معمولاً علت این گسیختگی کم بودن ظرفیت برشی در برابر ظرفیت خمشی است. ستونهایی که طول کوتاهی دارند نسبت به دیگر ستونها بیشتر در معرض گسیختگی برشی هستند.
– گسیختگی خمشی: گسیختگی که به حالت خمشی رخ میدهد به دلیل کمبود ظرفیت خمشی بوده که به این مدل شکل نا پذیری گفته میشود. علتی که این اسم برای آن انتخاب شده به این خاطر است که ترک بهصورت متداول و طی زمان اتفاق افتاده و ناگهانی نیست.
– گسیختگی چسبندگی: در زمانی که طول مهار کافی نداشته باشیم این نوع گسیختگی رخ میدهد. در این حالت میلگردی که درون بتن قرار دارد شروع به سرخوردگی میکند و گسیختگی چسبندگی رخ میدهد. این نوع گسیختگی ترد بوده و در راستای آرماتورهای طولی رخ میدهد.
مهمترین علل خرابی پلها
– خوردگی دیوار پشتیبان کوله
– تصادف متداول انواع خودرو
– خرابی قطعات و المانهای پلها به دلیل عواملی مانند زلزله
– تخریب پلها به دلیل روان گری خاک، ازهمپاشیدگی، زلزله و…
– به دلیل لغزش از نشیمن باعث میشود تا پل از دهانهها فروبریزد.
– خوردگی عرشه پلها و انحراف سازه فوقانی در آخر طول و عرض سازه
– تخریب و آسیبدیدن پلهای طراحی شده با استفاده از روش الاستیک
– پایه پلها به دلیل کم بودن ظرفیت برشی و خمشی کج شده و فرومیریزد.
– اشتباه در طراحی و ساختوساز پل و در نتیجه تحمل باربری کمتر از حد مجاز
روشهای مقاوم سازی پلها
پلهایی که در سطح شهر ساخته میشود از نظر ظاهر، پایه، جنس و… با یکدیگر متفاوت هستند. پلها بر اساس کاربردهایشان و سیستم سازهها با یکدیگر متفاوت هستند و بر طبق کاربردهایشان روش مقاوم سازی آنها با یکدیگر فرق دارند که میتوان از روشهای زیر بر اساس نیاز استفاده کرد:
1. استفاده از روش مقاوم سازی سنتی شامل ژاکت بتنی، ژاکت فولادی و ورقههای فولادی
2. استفاده از روشهای مقاوم سازی با استفاده از الیافهای FRP
مقاوم سازی زیرساختهای حمل و نقل با استفاده از ژاکت کامپوزیتی
روشی بسیار مناسب برای تعمیر در محل کار در راستای مقاوم سازی ستونها، پایههای خرد شده یا آسیبدیده است. این روش شامل قالب پوشاننده الیاف شیشه و خمیر با مقاومت و استحکام بالا بوده که با استفاده از آنها میتوان پوششی بسیار مقاوم در مقابل خوردگیها ایجاد کرد.
مقاوم سازی زیرساختهای حمل و نقل به روش تزریق رزین
راهکاری که بر پایه تزریق رویکردی جدیدی جهت برگرداندن استحکام سازهای بتنهایی که دچار آسیب شدهاند ایجاد کرده است. این الگوریتم از رزینهای کارآمد با اتصال بسیار مقاوم و سریع استفاده میکند که با استفاده از پمپ درون ترکهای بتن تزریق میشود.
مقاوم سازی زیرساختهای حمل و نقل با استفاده از ژاکت بتنی
با استفاده از روش مقاوم سازی ژاکت بتنی المانهای سازهای که ضعیف هستند با اضافهکردن میلگردهای طولی، قالببندی و بتنریزی مجدد تقویت میشوند. روش مقاوم سازی سازهها با استفاده از ژاکت بتنی به دلیل تقویت و ارتقا ظرفیت باربری دالها، ستونها، تیرها، دیوارها استفاده میشود.
مقاوم سازی زیرساختهای حمل و نقل با استفاده از صفحات کربن پسکشیده
برای مقاوم سازی زیر ساختهای حمل و نقل با استفاده از صفحات کربن پسکشیده از لمینت کربن (CFRP) بهمنظور مقاوم سازی بخشی از سازه استفاده میشود. استفاده از این روش باعث شده تا ظرفیت تحمل اعضای سازه افزایش پیدا کند. همچنین از ارتقا رشد ترک در سازهها جلوگیری میکند.
مقاوم سازی زیرساختهای حمل و نقل با استفاده از کامپوزیت FRCM
شاید برای شما سؤال پیش آید که کامپوزیت FRCM به چه معنا است؟
به ماتریس سیمانی تقویت شده با الیاف کامپوزیت FCRM گفته میشود. در هنگام استفاده از این راهکار از شبکههای الیاف کربن CFRP و ماتریس سیمانی با مقاومت زیاد بهمنظور استحکام سازی و تقویت سازههای بتنی و بنایی استفاده میشود.
مقاوم سازی زیرساختهای حمل و نقل به روش پسکشیدگی داخلی
روش پسکشیدگی داخلی باعث القا استحکام به بتن بر اساس مقاومت بتن در برابر فشار و ضعف بتن در کشش ایجاد میکند. این روش شامل فولاد تقویتکننده با مقاومت بالا بوده که عموماً با ارتقا اندازههای مقطع بر روی سازه چسبیده شده و یا از روش حفاری اعضای موجود، درون سازه نصب میشود.
مقاوم سازی زیرساختهای حمل و نقل به روش پسکشیدگی خارجی
الگوریتم پس کشیدگی خارجی باعث مقاومت بخشی به بتن بر اساس مقاومت بتن در بربر فشار و ضعف بتن در کشش عمل میکند. این روش شامل فولاد تقویتکننده با مقاومت زیاد است که خارج از المانهای سازهای در مراکز تکیهگاهی متصل میشود. در سالهای اخیر وزن قطعات و وسایل نقلیه سنگین که از شبکههای جادهای استفاده میکنند ارتقا یافته است. در همین حین سال ساخت بیش از نصف پلهای جهان از روی آنها 40 سال میگذرد.
به همین خاطر به دلیل تردهای بسیار زیاد و ترافیکها به پل فشار زیادی وارد شده و در معرض شرایط محیطی نامناسبی قرار گرفته است. به همین خاطر طول عمر پل به خطر افتاده و از نظر اپراتوران به یک مشکل بسیار اساسی تبدیل گشته است. همچنین با تجزیهوتحلیل این مشکل مهندسان به دنبال روشی ارزانقیمت و مقرونبهصرفه برای مقاوم سازی سازهها از جمله زیر ساختهای حملونقل هستند. روش مقاوم سازی زیرساختهای حمل و نقل بهصورت پسکشیدگی خارجی به طور گستردهای مورداستفاده قرار گرفته و به دلایلی مانند سرعت بالا و سهولت در اجرا و حداقل اختلال در جریان ترافیکی مورد محبوبیت بسیاری از کاربران قرار گرفته است.
در حالت پیش تنیدگی سازه، کابلهای پیشتنیده با متصل شدن بیرونی بر روی ناحیه خارجی سازه پل نصب شده و نیروی پیش تنیدگی با استفاده از کنترلهای انتهایی و تکیهگاههای انحراف دهنده به لایه زیر سازه بتنی پل منتقل میکند. مقاوم سازی زیرساختهای حمل و نقل به روش پسکشیدگی خارجی به دلیل مزیت و کاربردهای بسیار موردتوجه کاربران قرار گرفته است؛ همچنین یکی از پرکاربردترین روشهای مقاوم سازی پلها است. این مزیتها عبارتاند از:
– قیمت ارزان
– سهولت در نظارت و نگهداری
– نصب و اجرای آسان کابلهای پیشتنیده
– قابلیت استفاده در انواع پلهایی که از جنس بتن هستند مانند دهانه کوتاه، متوسط و بلند.
انواع پلها بهمنظور مقاوم سازی با FRP
مقاوم سازی پل و زیرساختهای حمل و نقل با FRP بسیار مقرونبهصرفه بوده که در ادامه مقاوم سازی انواع پلها با اف آر پی را شرح میدهیم:
مقاوم سازی پل قوسی با FRP
در این حالت پلها و طاقها بهعنوان یک المان اصلی سازهای همیشه در هر حالتی در زیر سازه قرار میگیرند. به یاد داشته باشید بههیچعنوان نمیتوانند بالاتر از آن قرار بگیرند. همچنین به کمک پایههای میانی میتوانند با یک یا چند طاق ساخته شوند که البته به نیروهای بار و فشاری که باید تحملکننده بستگی دارد. جزءهای اصلی این پلها دیوارههایی هستند که در کنارههای پل و ستون قرار میگیرد. به همین خاطر باید به طور مستحکم با مقاومت بالا ساخته شود چونکه آنها باید وزن کل سازه پل را تحمل کرده و نیروها را منتقل کنند. مصالحی که در پول قوسی استفاده بیشتری دارد عبارتاند از: سنگ بنایی، بتن، چوب، آهن، چدن و فولاد ساختمانی هست. همچنین مواردی که در ادامه گفته میشود گزینههایی هستند که قابلیت مقاوم سازی با الیاف اف آر پی frp را دارند؛ (قوسها، ستونها، کوله و عرشه).
مقاوم سازی پل تیری با FRP
این نوع پل یکی از سادهترین پلها است که یک یا چند عدد تیر افقی میتوانند بهراحتی و با سهولت منطقه بین تکیهگاهها را پرکرده و یا فشاری که بر روی پایههای ساختاری را کاهش دهند. نیرویی اصلی وجود داشته که پلها را بسیار تحتتأثیر قرار داده و به آن تبدیل نیروی عمودی به نیروی برشی خمشی گفته میشود که به سازهای نگهدارنده انتقال داده میشود. (تکیهگاهها یا پایههای میانی)
پلهایی که با تیر درست میشوند به دلیل سادگی در ساخت آنها جز قدیمیترین پلها برای انسان است. این نوع پلها در ابتدا با انداختن یکتکه کنده چوبی بر روی رودخانهها یا چالهها درست میشد و پس از ورود فولاد و بتنهای پیشساخته در صنعت ساخت گسترش پیدا کرد. پلهای تیری امروزه به چند اسم مختلف شناخته و تقسیمبندی میشوند که در ادامه از آنها نام میبریم:
– پلهای تیر آهنی
– پلهای تیر آهنی صفحهای
– پلهای تیر آهنی جعبهای
– پلهای ساده
یکی از مهمترین جز این نوع پلها تیرها هستند که برای مقاوم سازی و بالابردن استحکام تیرها میتوان از الیاف اف آر پی FRP استفاده کرد. همچنین علاوه بر تیرها کولهها، اسکلهها و… میتوان با استفاده از الیاف و ورقههای frp مقاوم سازی کرد.
مقاوم سازی پل خرپایی با FRP
یکی از محبوبترین نوع پلها در بین کاربران در سراسر جهان پل خرپایی است. این نوع پلها به حالت مش مورب و اکثرا دارای قالبهای مثلثی شکل در فوق سازه بالایی جهت پخش نیروها در تمام سازه قرار میگیرد. هرکدام از قطعههای این ساختار مستقل (فردی) بوده که بیشتر بهصورت مستقیم میتوانند نیروهای کششی و فشاری را تحمل کنند. دقت داشته باشید با پخش کردن نیرو در کل سازه میتوانند نیروهای بیشتری با بارهای سنگینتر را نسبت به سایر پلها متحمل کنند.
طراحی پلهای خرپا به دو صورت رایج هستند که در ادامه به آنها میپردازیم:
شاه تیر: دو عدد تیر قطری که با استفاده از یک تیر عمودی در مرکز نگهداری میشود.
ملکه: دو عدد تیر قطری، دو عدد تیر عمودی و افقی که به یکدیگر متصل شدهاند.
پلهای خرپایی فاصله زمانی زیادی است که معروف شده و موردتوجه همگان قرار گرفته است و به طور باورنکردنی به دلیل مقاومت بالا و همچنین اقتصادی بودن تبدیل به یکی از کاربرپسندترین پلها شد. عموماً مصالحی که برای ساخت پل خرپایی استفاده میشود عبارت اند از: چوب، آهن، فولاد، بتن تقویت شده و بتن پیشساخته است. لازم به ذکر است پلهای خرپایی هم به حالت متحرک و هم ثابت طراحی میشوند.
کاربران گرامی برای اینکه بتوانید پلهای خرپایی را تقویت کنید و مقاومت آنها را بالا ببرید میتوانید از الیاف اف آر پی استفاده کنید. با استفاده از نوار یا ورقههای الیاف frp میتوانید عرشه، کوله، ستون و همچنین تیرهای اعضای خرپایی که پراهمیتترین جز سازهها هستند را مقاوم سازی کرد.
مقاوم سازی پل طرهای یا کنسول با FRP
پلهای بهاصطلاح طرهای تقریباً شباهت زیادی به پلهای قوسی دارند اما دارای یکسری تفاوت هست که آنها نه از طرف کنترلگرهای عمودی بلکه بهوسیله کنترلگرهای قطرهای همراه با تیرهای افقی که فقط ازیکطرف نگهداری میشوند بارهای خود را تحمل کنند. اکثر این پلها از یک جفت دهانه که در میان دو ستون قرار گرفته و در مرکز بر روی مانع در طول موردنظر مانند رودخانه، زمین ناهموار و… که عرشه بر روی سطح آن قرار گرفته و با یکدیگر اتصال پیدا کردهاند. پلهای با طرح طرهای را میتوان به حالت دونیمه پل در نظر گرفت.
اندازه و تحمل ظرفیت باربری پلهای طرهای در مشخصکردن اندازه بخشهای آن تأثیر زیادی داشته و برای عبور آسان در فاصلههای کوتاه و بهعنوان پیادهرو میشود از تیرهای طراه ای استفاده کرد. اما در نظر داشته باشید برای فاصلههای بزرگ و زیاد باید از دو عدد تیر که دارای ستون مرکزی هستند و به کوله چسبیدهاند استفاده کرد. لازم به ذکر است برای مسافتهای طولانی نمیتوان از پلهای طرهای استفاده کرد. مواد و مصالحی که باید برای ساخت آنها استفاده کرد فولاد ساختمانی، آهن و بتن پیشساخته است.
تیرها در خرپاها، قوسهای بتنی، ستونها و کولهها شامل اجزای آنها است که قابلیت تقویت و استحکام سازی با مصالح کامپوزیت پلیمری frp دارند. رایجترین دلیل آسیبدیدن پلها و فروریختن دهانه به علت لغزش از نشیمن بوده که توسط مصالح پلیمری اف آر پی و تقویت عرشه یا بالابردن استحکام آن میتوان از رخدادن این حوادث جلوگیری کرد.
مقاوم سازی پل قوسی مهار شده با FRP
طراحی و الگوریتم این نوع پلها شباهت زیادی به نوع قوسی داشته اما با این تفاوت که وزن عرشه و بارهای ترافیکی را به قوس فوقانی که با استفاده از طنابهای پایینی به فونداسیون متصل میشود، منتقل میکند. اسم رایجی که اغلب برای آنها استفاده میشود قوسهای ریسمان دار و یا پلهای ریسمان دار است. قوس این مدل از پلها و عرشهها از مقاومت و استحکام بالایی جهت تحمل وزن سازه برخوردار بوده که با استفاده از مصالح FRP این قابلیت برای آنها ایجاد میشود.
مقاوم سازی پل معلق با FRP
پلهایی که به حالت معلق هستند از تعداد بسیاری از طناب و یا کابلهای عمودی در راستای حفظ وزن عرشه و ترافیک استفاده میشود. این مدل از پلها در سراسر جهان بسیار کاربرپسند است. پلهای معلق در زمان گذشته با موادی مانند طناب با عرشه چوبی یا بامبو ساخته میشدند. اما امروزه مدل جدید آنها از مصالح جدید و گستردهای مانند سیم فولادی ساخته میشوند. به دلیل آنکه فقط کوله و اسکلهها به زمین متصل هستند، اغلب ساختار آنها میتواند منعطف باشد و همچنین میتواند بیشتر پاسخگوی نیروهای باد شدید، زلزله یا حتی نوسانات ترافیک عابر پیاده یا وسایل نقلیه باشد.
بعضی از معروفترین مدل آنها گلدن گیت در سان فرانسیسکو و بروکلین در شهر نیویورک هست. مهمترین اجزای این نوع پلها کوله و اسکلهها هستند و به دلیل آنکه وزن بسیاری را تحمل میکنند استفاده از الیاف اف آر پی FRP برای مقاوم سازی آنها بهترین روش است.
مقاوم سازی پل کابلی با FRP
در حالت پل کابلی، کابلهای عرشه مستقیم به یک یا چند ستون عمودی اتصال مییابد که نام آنها برجهای پل هستند. این ستونها میتوانند در مجاورت کوله یا در اواسط منطقه عرشه متصل شود. اتصال کابلهای پل عموماً به دو حالت است که در ادامه به آنها میپردازیم:
اتصال چنگ: هرکدام از کابلها به محدودههای مختلف در ستونها متصل شده و طرحهایی رشتهای مانند پدید میآورد.
اتصال پروانه: مجموع تمامی کابلها در نقطهای مشخص در بالای ستون متصل میشوند.
در حال حاضر پلهای کابلی بسیار کاربردی و محبوب هستند که عموماً برای فاصلههای متوسط و طولانی استفاده میشود که طولانی تر تا پلهای طره و کوتاهتر از پلهای معلق هستند. پرکاربرد و شناختهترین مصالح ساختمانی میلههای فولادی یا بتن و یا میلههای تیر بتنی است. جالب است بدانید آنها میتوانند انواع عرشهها را نگهداری کنند البته به جز ریل راهآهن سنگین. همچنین در نوعها و حالتهای مختلفی در سراسر جهان استفاده میشوند. مقاوم سازی برجها و عرشه این نوع پلها با استفاده از مصالح اف آر پی روشی بسیار مناسب برای تقویت و استحکام سازی آنها است.
اجرای مقاوم سازی پل و زیرساختهای حمل و نقل با FRP
متقاضیان و همراهان گرامی برای اینکه بتوانید سازههای خود را به بهترین نحو مقاوم سازی کنید باید این عملیات را به تیمها یا مجریان حرفهای بسپارید. تیک سازه تیمی بسیار حرفهای در راستای مقاوم سازی انواع سازهها تشکیل داده است. توجه داشته باشید استفاده از الیاف اف آر پی بسیار حساس بوده و خطرپذیر است. به همین خاطر باید در هنگام تقویت سازهها با استفاده از frp از دقت و تمرکز بالایی برخوردار باشید.
نمایندگی مقاوم سازی پل و زیرساختهای حمل و نقل با FRP
در حال حاضر تیک سازه در شهرهای مختلف ایران ازجمله: تهران ، کرج ، مشهد ، اصفهان ، کیش ، قشم ، بندرعباس ، تبریز ، ارومیه ، مازندران ، گیلان ، رشت ، ساری ، آمل ، آستارا ، شیراز ، چهارمحالوبختیاری ، عسلویه ، شمال ، کرمانشاه ، یزد ، قم ، همدان ، زاهدان ، بوشهر ، زنجان ، بروجن ، قزوین ، خرمآباد ، بیرج مقاوم سازی پل و زیرساختهای حمل و نقل با FRPند ، سمنان ، کرمان ، اردبیل ، بجنورد ، گرگان ، خارک ، اهواز ، چابهار ، سنندج ، اراک ، ایلام ، یاسوج و… نمایندگی مقاوم سازی پل و زیرساختهای با FRP را دارد.
قیمت مقاوم سازی پل و زیرساختهای حمل و نقل با FRP
کاربران گرامی همانطور که میدانید قیمت تمامی محصولات با نرخ ارز و دلار بهروز حساب میشود. به همین خاطر نمیتوان قیمت ثابتی بر روی محصولات در نظر گرفت. در عملیات های مقاوم سازی با اف آر پی قیمت اجراها بر اساس چند موارد قیمتگذاری میشود که در ادامه به آنها پی میبریم. موارد در نظر گرفته شده عبارتاند از:
1. FRP استفاده شده
2. اندازه اف آر پی بکار رفته شده
3. نیروی انسانی بکار گرفته شده
4. اندازه سطح مقاوم سازی
5. سختی کار
کارشناس فروش 1: 09204103300 | کارشناس فروش 2: 09204105500 | کارشناس فروش 3: 09204106600 | کارشناس فروش 4: 09204107700
یک دیدگاه